Veze i odnosi

Ona je njegovo zlato: Filmska ljubavna priča Damira Mikeca i lepotice s drugog kraja sveta

Damir Mikec ovojio je zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama 2024, a njegovo najvrednije zlato su oni koji ga čekaju kod kuće.

30.07.2024.

12:12

Izvor: superžena

18
Ona je njegovo zlato: Filmska ljubavna priča Damira Mikeca i lepotice s drugog kraja sveta
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Podeli:

Srbija je osvojila svoju prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu zahvaljujući Zorani Arunović i Damiru Mikecu. Ovi sjajni strelci obradovali su nas svega nekoliko dana od početka Letnjih Olimpijskih igara. Iza sebe imaju puno uspeha, a poznato je da Damir Mikec ima još jednu stvar vrednu pomena - filmsku ljubavnu priču koja mu se dogodila sa sadašnjom suprugom.

Ovaj rođeni Splićanin čija porodica se u ratu iselila prvo u Herceg Novi, a potom u Beograd, ne voli da se eksponira u medijima i privatnost čuva samo za sebe i svoje najvoljenije, ali zna se da je godinama u skladnom braku s lepom Melisom Ivet Perez Karbalo iz Salvadora. Takođe se bavi streljaštvom, zahvaljujući čemu su se i upoznali, a i ona je, kao i Damir, predstavljala svoju zemlju na Olimpijskim igrama.

Kako je počela njihova ljubavna priča

Upoznali su se na takmičenju u Atlanti 2005. godine, a s obzirom da tada nije bilo aplikacija za komunikaciju kakvih danas ima, njihovo komuniciranje bilo je putem mejla.

"Tada sam prvi put nastupio na nekom svetskom takmičenju. Posle mesec dana od našeg prvog susreta u Americi, sreli smo se u Minhenu na Svetskom kupu i tada smo shvatili da smo jedno za drugo", ispričao je Mikec jednom prilikom za Telegraf.rs.

"Ja sam se vratila u Salvador, a Damir u Srbiju, i pošto tada nije bilo Skajpa, Vajbera i ostalih stvari, komunicirali smo preko mejla. Bilo je veoma romantično to vreme iščekivanja mejlova, iščekivanja kada ćemo se videti. Pošto nije bilo druge bolje komunkacije, mejlovi su bili kao pisma", otkrila je Melisa, koja je s Damirom tada imala ljubav na daljinu.

"Dešavalo se da se spremam za takmičenje, onako srećan što ću je videti, a recimo ona se ne pojavi iz ko zna kog razloga. Drugi put ona dođe, a ja ne odem na takmičenje", prisetio se svojevremeno Damir.

Prava ljubav ne poznaje granice

"Posle dve godine, nastavili smo da se viđamo na takmičenjima, da se dopisujemo, čujemo, a 2009. godine sam odlučio da odem u Salvador i upoznam njenu porodicu. Prošlo je četiri godine i hteo sam da znam da li će tu nešto biti ili ne", odlučan je bio tada naš strelac.

I, ispostavilo se da je to bila prava ljubav za koju se vredi boriti. Melisa se 2010. preselila u Srbiju, a par se venčao nakon deset meseci zajedničkog života. Imali su dva venčanja - u Beogradu i u Salvadoru.

Porodica – najveća snaga

Nisu odmah želeli proširenje porodice, već su nekoliko godina uživali u zajedničkom životu. Sina Milana Rikarda dobili su 2015. godine, a ćerka Mia Vanesa rodila se 2020.

Damir je jednom prilikom rekao da mu se život iz korena promenio onog trenutka kada je postao tata i da su deca njemu i supruzi najveće bogatstvo, kao i da mu daju snagu i motivaciju.