Veze i odnosi

Ona je bila velika ljubav Siniše Pavića; "Kad sam je sreo, bio sam u vrlo jadnom stanju"

Čuveni scenarista Siniša Pavić umro je u 92. godini u svom domu u Vlasotincu.

16.08.2024.

14:28

Izvor: superžena

3
Ona je bila velika ljubav Siniše Pavića; "Kad sam je sreo, bio sam u vrlo jadnom stanju"
Printscreen/ B92 TV

Podeli:

Siniša je bio u braku sa Ljiljanom Pavić, s kojom je zajedno stvarao najgledanije serije, a zahvaljujući njegovom romanu "Višnja" rodila se ljubav između njih dvoje.

Rođen u hrvatskoj porodici, ali Beograd uvek smatrao svojim: Kako je Siniša Pavić govorio o Srbima i Hrvatima?

"Na neki posredan način taj roman me je doveo i do Ljiljane. Ona je knjigu pročitala u studentskom domu, i tako me upoznala pre nego ja nju. Kad sam je prvi put sreo, bio sam u vrlo jadnom stanju. Tri meseca pre toga umro mi je otac, moj najjači emotivni oslonac u životu. Osećao sam se beskrajno sam i opustošen. Kao delfin nasukan na obalu, nesposoban da se vrati u vodu ako ne naiđe plima da ga povuče", rekao je Siniša Pavić svojevremeno.

Ovako je Siniša Pavić pričao o svojoj supruzi.

"Ljiljana je bila i lepa i izuzetno zgodna devojka. Na taksi stanici vozači su trubili za njom. Ali se uskoro pokazalo da u njoj ima i onog nečeg što sam mislio da više neću naći. Najpre se pokazalo da ne ume da laže. I kad bi pokušala, brzo je odustajala. Nije joj išlo. Onda sam otkrio da se iza njene ranjivosti krije velika snaga volje, da će i veliku ljubav preboleti ako nije obostrana. I, ono što je kod nje bilo vidljivo već posle nekoliko susreta: velika dobrota. U spletu vrlo protivurečnih osobina, između osećanja časti i jakog ega, s jedne, i sklonosti altruizmu i brige o tuđim nevoljama, s druge strane, uvek bi preovladala želja da nekom pomogne. O tome je kod nje odlučivao karakter više nego ženska slabost i laka suza", rekao je jednom prilikom za "Kurir".

Podsetimo, Siniša Pavić je autor brojnih serija, od kojih ste bar jednu morali pogledati po nekoliko puta i svaki put isto uživati. Nakon Višnje na Tašmajdanu, usledilo je Pozorište u kući, Otpisani, Vruć vetar, Laf u srcu, Tesna koža, Bolji život, Srećni ljudi, Porodično blago, Bela lađa i još mnogi drugi projekti.