Veze i odnosi

I nakon 33 godine, jedino ona zna gde mu je grob: Fredi Merkjuri je do kraja voleo nju

Meri Ostin je svoje obećanje održala i nikad ga nije izdala.

05.09.2024.

15:03

Izvor: superžena

5
I nakon 33 godine, jedino ona zna gde mu je grob: Fredi Merkjuri je do kraja voleo nju
Profimedia

Podeli:

Legendarni frontmen rok grupe "Kvin" (Queen) Fredi Merkjuri preminuo je 1991. godine od posledica zaraze virusom HIV-a.

Njegova smrt je u isto vreme šokirala i rastužila svet, jer je Fredi bio zvezda u usponu s jedinstvenim vokalnim sposobnostima.

Umro je u 45. godini, jer tada nisu postojali medikamenti koji bi držali virus pod kontrolom, a za njegovu bolest je u početku jedino znala partnerka Meri Ostin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddie Mercury (@freddiemercury)

Prema rečima legendarnog pevača, Meri je bila ljubav njegovog života. Upoznali su se kada je on imao 24, a ona tek 19 godina.

Verili su se četiri godine kasnije, u vreme kada je njegova popularnost vrtoglavo rasla.

Posvetio joj je brojne pesme, među kojima je i najpoznatija "Love of my life".

Nakon šest godina veze, njih dvoje više nisu razgovarali o braku, a Meri je zaključila da su se životni planovi za njihovu budućnost promenili.

Međutim, Fredi ju je sve vreme ubeđivao da je sve u redu i da nema razloga za brigu.

Prvo je mislila da ima aferu s drugom ženom, no 1976. godine on je odlučio da sve prizna ženi svog života.

Profimedia

"Nikada neću zaboraviti taj trenutak", rekla je Meri, dodajući da joj je Fredi priznao da je on biseksualan, iako je ona slutila da je gej.

Sa svojim partnerom Džimom Hatonom započeo je vezu 1985. godine i ostao do kraja svog života. Često je pričao da su oni srodne duše i da njihova ljubav počiva na razumevanju i dobroti. Haton je, takođe, kao i Fredi bio HIV pozitivan, a tužnu vest je saznao 1990. godine. Preminuo je 2010. godine.

Ubrzo nakon toga, njih dvoje su se razišli u prijateljskim odnosima i ostali su bliski sve do njegove smrti.

Fredi je, u skladu s verovanjima svojih roditelja, kremiran, a o sudbini njegovih ostataka se ne zna ništa. Legendarni pevač je zadužio svoju ljubav Meri Ostin da se pobrine za njegov pepeo i poslednja želja mu je bila da svet nikad ne sazna šta je s njim uradila.

Meri je svoje obećanje održala i nikad ga nije izdala. Šta je učinila s urnom nije otkrila ni Fredijevim roditeljima, i to već gotovo 33 godine. Čuveni pevač ostavio joj je i svoje imanje u Londonu i devet miliona funti gotovine. I danas živi u stanu koji je nasledila od njega.