Veze i odnosi

Glavni razlog zbog kojeg se žene odlučuju na razvod: Iznenadiće vas šta je otkriveno

Evo šta se krije iza razloga koji žene pokreće na pomisao o razvodu i šta muškarci mogu primeniti/promeniti.

19.09.2024.

20:17

Izvor: Klix.ba

5
Glavni razlog zbog kojeg se žene odlučuju na razvod: Iznenadiće vas šta je otkriveno
Prostock-studio/Shutterstock

Podeli:

Advokatica Sara Korkoran smatra da je glavni razlog zbog kojeg žene odluče da zatraže razvod taj što muževi ne žele da im pomažu u kućnim poslovima.

"Supružnik koji nikada ne učestvuje u kućnim poslovima često izaziva ljutnju kod drugog supružnika. Jedna rasprava neće rezultirati velikom svađom koja okončava brak, to je spor proces", navela je.

Majkl Rozenfeld, profesor sociologije na Univerzitetu Stenford, smatra da je brak kao institucija sport po pitanju postizanja rodne ravnopravnosti.

"Žene i dalje uzimaju prezimena svojih muževa, a ponekad su pod pritiskom da to učine. Muževi i dalje očekuju da njihove žene obavljaju najveći deo kućnih poslova i najveći deo brige o deci. Moj savet muškarcima - ako želite ostati u braku, s vremena na vreme ispraznite mašinu za pranje sudova", rekao je.

Pored navedenog, advokat Džejms Sekson ranije je u jednom podkastu rekao da su nevera i novac takođe među vodećim razlozima razvoda. Parovima je savetovao da iskreno obrate pažnju jedno na drugo kako bi sprečili ove probleme.