Veze i odnosi

Otkriveno nakon koliko vremena žene gube volju za seksom i odgovor je neočekivan

Muškarci nikada ne gube seksualni interes za partnerku, ali žene...

28.10.2024.

14:06

Izvor: Index.hr

1
Otkriveno nakon koliko vremena žene gube volju za seksom i odgovor je neočekivan
Billion Photos/Shutterstock

Podeli:

Žene uglavnom više nemaju volju za seksualnim odnosima s partnerom nakon samo godinu dana veze, a četiri puta je verovatnije da neće želeti da provode strastvene noći s partnerom nego ženama koje su u kraćim vezama, navodi se u studiji sprovedenoj na engleskom Univerzitetu Sauthempton.

Međutim, to se ne odnosi na muškarce - njihov seksualni interes za partnerku ne jenjava tokom vremena.

Ubice strasti

U istraživanju je učestvovalo više od 11,5 hiljada ispitanika, a među njima je više od trećine žena izjavilo da im je splasnulo zanimanje za seks, za razliku od samo 15 posto muškaraca.

Istraživanje je pokazalo da i muškarci i žene podjednako imaju problem seksualne nezainteresovanosti zbog nekih loših iskustava iz prošlosti, a ubice strasti su i loše mentalno ili fizičko zdravlje te polno prenosive infekcije.

Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Za manjak seksualnog nagona krivo je i majčinstvo. Žene s jednim ili više dece upola su manje zainteresovane za seksualni život od onih bez dece. Mnogi roditelji su rekli da su im deca uništila seksualni život, jer su ih često prekinula u ključnom trenutku. Iznad svega, ženama je nakon porođaja seks ponekad bolan, a uz brigu o dojenčetu previše su iscrpljene za strastvene odnose.

Stručnjaci za odnose, međutim, kažu da bi parovi trebalo da provode vreme zajedno i pokušaju da budu intimni čak i ako na početku baš i nisu raspoloženi za seks.