Veze i odnosi

Ovo je 6 znakova da ste loši u krevetu

Psihoterapeutkinja za seks i veze Miranda Kristofers otkrila je šest znakova da ste loši u seksu.

27.03.2024.

18:23

Izvor: Večernji.hr

7
Ovo je 6 znakova da ste loši u krevetu
fizkes/Shutterstock

Podeli:

"Ljudi ne mogu biti 'dobri' u krevetu – opušteni, angažovani, udubljeni – ako se osećaju osuđivano ili emocionalno nesigurno", rekla je Miranda Kristofers, te podelila znakove na koje treba da obratite pažnju.

Nedostaje vam samopouzdanja

"Kad vam nedostaje samopouzdanja, ne osećate se slobodnima da budete otvoreni ili spontani", objašnjava ona. "Možda ćete insistirati na seksu u mraku ili ispod pokrivača. Može vam pomoći da se usredsredite na ono što volite i što vam je dobro." Miranda Kristofers savetuje puštanje muzike ili paljenje sveća za ugođaj.

Sve vam smeta

"Dobar seks znači... biti povezan: izgubiti se u užitku, čak i ne razmišljajući o svom sledećem potezu, kao da plešete zajedno", kaže Miranda Kristofers i predlaže praktikovanje svesnosti, to jest treniranje mozga da se fokusira na sadašnjost  i prenošenje tog načina razmišljanja u spavaću sobu.

Neprijatno vam je da razgovarate o seksu s partnerom

Vanea Marin, autorka knjige "Sex Talks: The Five Conversations That Will Transform Your Love Life", preporučuje da raspravu započnete komplimentom. "Moglo bi biti nešto poput: 'Danas izgledaš lepo' ili 'Oči su ti stvarno lepe'. Takođe možete ponuditi neku vrstu komplimenta o povezanosti koju osećate". Dodala je da seksualne borbe često dolaze iz loše komunikacije. Miranda Kristofers napominje da je važno proveriti sa svojim partnerom njegove želje i nastaviti ih pratiti, jer se te preferencije mogu razvijati tokom vremena.

Ne menjate svoju rutinu

Portugalska studija objavljena prošle godine u časopisu "Journal of Sexual Medicine" otkrila je da muškarci imaju veći nivo seksualne dosade u dugotrajnim vezama nego žene.

Vašem partneru se baš i ne da

"Pristanak znači da oba partnera jednako žele seks. Ali postoji mnogo razloga zašto nivoi želje variraju", objašnjava Miranda Kristofers. "Ako više volite jutarnji seks, a vaš partner više voli noćni, morate razgovarati o ovome i pronaći nešto što odgovara oboma."

Osećate sramotu ako ne "zadovoljite"

Anksioznost zbog seksualne interpretacije pogađa 9% do 25% muškaraca (doprinoseći preuranjenoj ejakulaciji) i 6% do 16% žena (sputavajući seksualnu želju), pokazalo je istraživanje iz 2019. Miranda Kristofers savetuje da se oslobodite pritiska fokusiranjem na sopstvene fizičke ugođaje, umesto samo na uživanje vašeg partnera, piše Njujork post.