Aktuelno

Vratio je ženama seksepil i napravio drastične promene: Ove Kavalijeve reči se pamte

Tokom karijere, koja je trajala šest decenija, čuveni italijanski dizajner napravio je drastične promene u svetu mode.

13.04.2024.

9:42

Izvor: superžena

0
Vratio je ženama seksepil i napravio drastične promene: Ove Kavalijeve reči se pamte
Shutterstock/Razvan Iosif

Podeli:

Italijanski dizajner Roberto Kavali preminuo je u svojoj 84. godini, a vest o tome preneli su svi svetski mediji. Kavali će ostati upamćen po mnogobrojnim inovacijama koje je uneo u svet modne industrije, ali i stilskim savetima za žene širom sveta.

Tokom karijere, koja je trajala šest decenija, čuveni italijanski dizajner napravio je drastične promene kada je reč o primeni tekstila i različitih dezena u svojim kreacijama.

Nakon što je davne 1970. godine lansirao svoj brend, polako je počeo da razvija štampu na koži i teksasu. Godinama je koketirao sa rizičnim dezenom - animal printom, ali sa džinsom ukrašenim draguljima.

Osim teoga, bio je poznat i po dizajniranju atraktivnih toaleta, skrojene tako da istču svaku žensku oblinu i nervaninu.

Kavali je više puta tokom svoje dugogodišnje karijere davao modne savete ženama širom sveta, a mi vam u nastavku prenosimo one najbitnije:

Lepota je u jednostavnosti

"Ovih dana imate ljude koji se oblače tako čudno! Ne sviđa mi se to, nepotrebno je. Čudno nikad nije kul. Ako imate divnu ličnost, nije vam potrebno sve to da biste ostavili utisak".

Nakit je sastavni deo odevnih kombinacija

"Aksesoari vam omogućavaju da izgledu date lični pečat. Dok radim na kolekciji, važno je da kroz nju prođu moja ljubav i strast da bih joj dao svoj potpis. Isto možete postići tako što ćete nositi neke personalizovane detalje".

Profimedia

Blejzeri i sakoi su "mast hev" odevni predmeti

"Uvek nosim crni sako, on se neprimetno utapa u različita izdanja", objašnjava on.

Farmerke za svaki dan

"Dobar par farmerki je ključan. Važno je da se osećate udobno da biste bili samouvereni i izgledali stilizovano", rekao je kreator.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Outpump (@outpump)