Aktuelno

Ne zna se koja je lepša: Zbog njih pet se gledala Met gala FOTO

I dok s nestrpljenjem čekamo večerašnju Met galu, najveći modni događaj u svetu, prisetimo se prošlogodišnjih kreacija koje su nosile slavne dame.

06.05.2024.

11:11

Izvor: superžena

3
Ne zna se koja je lepša: Zbog njih pet se gledala Met gala FOTO
Profimedia

Podeli:

Humanitarni događaj u Metropolitan muzeju umetnosti u Njujorku – čuvena Met gala, održana 2023. godine, bila je posvećena preminulom nemačkom dizajneru Karlu Lagerfeldu. Tada je većina javnih ličnosti nosila njegove kreacije na svojim telima, a samo pojedinci su imali "oko za lepo".

U nastavku izdvajamo pet kreacija koje su obeležile prošlogodišnju Met Galu:

Prva na listi našla se slavna manekenka Naomi Kembel. Ona je za gorepomenutu priliku nosila svilenu toaletu u bebi roze boji sa zanimljivim floralnim detaljima. Kreaciju potpisuje modna kuća "Šanel", a deo je kolekcije proleće/leto za 2010. godinu.

Profimedia

Malo odvažniji izgled na Met gali donela je glumica Džesika Čestejn. Ona je te 2023. godine nosila crnu toaletu od tila koju potpisuje modna kuća "Guči". Džesika je tada svoje celokupno izdanje upotpunila providnim crnim rukavicama i jednostavnom frizurom u platinastoj boji.

Profimedia

Ne bi trebalo izostaviti ni izgled čuvene barbike Margo Robi. Iako smo lepu plavušu navikli da viđamo u nežnim haljinama na velikim događajima, čini se da je Met gala u njoj probudila poriv za malo smelije izdanje. Glumica je tada nosila dorađenu crnu toaletu čuvene kuće "Guči", a deo je kolekcije haljina visoke mode iz 1993. godine.

Profimedia

Četvrta na listi je latino diva Dženifer Lopez. Ona je za ovu priliku nosila toaletu modnog dizajnera Ralfa Lorena, a reč je o crno-ružičastoj toaleti. Upečatljiv je bio i crni fascinator koji je upotpunio njeno celokupno izdanje.

Profimedia

I na kraju, peta na listi, je australijska glumica Nikol Kidman. Veličanstvena toaleta u kojoj je Nikol stigla na Met galu sa suprugom Kitom Urbanom deluje nestvarno, a ona je tada izgledala poput vile.

Kreaciju potpisuje sam Karl Lagerfeld, a prvi put je ovu haljinu nosila u ostvarenju "No. 5 the Film".

Profimedia
Tagovi: