Aktuelno

Nikad ne izlaze iz mode: Ove 4 "Luj Viton" torbe su pametna investicija FOTO

Nisu samo lepe i skupe, već su i praktične i bezvremenske, pa se njihova kupovina isplati.

29.07.2024.

19:35

Izvor: Miss7.24sata.hr/Maja Knežević

1
Nikad ne izlaze iz mode: Ove 4 "Luj Viton" torbe su pametna investicija FOTO
Nick Starichenko/Shutterstock

Podeli:

Iako su sve "Luj Viton" (Louis Vuitton) torbe prilično skupe i moramo dugo štedeti da bismo sebi priuštili barem jednu, apsolutno se isplati njihova kupovina. Ne samo iz perspektive modno upućene osobe koja voli kvalitetnu klasiku, nego i iz finansijske perspektive. Naime, cene luksuznih torbica stalno rastu što dizajnerska kuća opravdava sve većim troškovima u proizvodnji klasika kao što su Multi Pochette, Neverfull i slično. Međutim, nisu samo troškovi proizvodnje ti koji dižu cene sve više, nego i povećana potražnja koja takođe podiže vrednost dizajnerskih "Luj Viton" torbi.

Zbog sve veće potražnje za ovom robom, možemo biti sigurni da se na sledeće poskupljenje neće dugo čekati. Zato se sada isplati uložiti u željenu dizajnersku torbicu. Otkrićemo koje su "Luj Viton" torbe pametna investicija.

Među najtraženijim modelima, sa svojim klasičnim monogramom, jesu Kultni Speedy, svestrani Neverfull, elegantni Sac Noé i bezvremenski Pochette Accessoire. Vrednost ovih klasika porasla je u poslednjih nekoliko godina i podjednako su traženi među kolekcionarima i ljubiteljima mode. Osim njihovog visokog kvaliteta, njihov bezvremenski dizajn čini ih torbicama koje nikada ne izlaze iz mode i isplativo su ulaganje.

Sac Noé

Pravi klasikom iz "Luj Vitona". Torba je izvorno napravljena 1932. godine za transport pet boca šampanjca. Čak i danas, oko 90 godina kasnije, ova torba sa svojim legendarnim monogramom i dalje je neverovatno popularna. Nije iznenađujuće, jer ne samo da možete spremiti puno stvari u ovaj must-have i uredno je zatvoriti, nego je možete i udobno nositi preko ramena. Naravno, pristaje uz bilo koju odeću, od šik do ležerne.

Trenutna cena: oko 1.700 evra.

Speedy

Bilo u poslovnom stajlingu, kao večernja torbica ili u šopingu - Speedy model definitivno je univerzalno primenljiv. Osim toga, sve što vam treba u pokretu može se spremiti u ovu elegantnu torbicu s ručkom. Ali pređimo na stvar, ovaj model takođe je podložan značajnom povećanju cene, zbog čega je investicija garantovano isplativa. 1994. godine Speedy 30 navodno je koštao 345 evra, a sada ista torba ima drastično veću vrednost.

Trenutna cena: oko 1.600 evra.

Pochette Accessoire

Jedna je od najpopularnijih torbica brenda "Luj Viton", teško ju je nabaviti čak i u njihovim stacionarnim prodavnicama i često je rasprodata – mada nova verzija male torbice s ručkom nije baš jeftina. Čak i kao vintidž verzija vrlo je tražena i zato ju je teško nabaviti. Torba je poznata po svom kultnom pravougaonom obliku.

Trenutna cena: oko 1.300 evra.

Neverfull

Apsolutno bezvremenska, moderna, a opet praktična - Neverfull torba. Ovaj model je remek-delo francuske dizajnerske kuće kojim se i dalje žestoko trguje kao vintidž modelom. Naziv torbe govori sve, jer Neverfull nudi dovoljno prostora za nošenje svih predmeta koji su vam potrebni u svakodnevnom životu. Može se odlično koristiti i kao putna torba. Ulaganje u ovaj must-have uvek se isplati. Čak i ako u jednom trenutku poželite da se rastanete od Neverfulla, cena klasika teško da će pasti prilikom preprodaje. Unikatan korišćeni predmet zato se još više isplati.

Trenutna cena: oko 1.500 evra.