Aktuelno

Cipele ne moraju da budu ružne da bi bile udobne, dizajneri otkrili cake

Svaka žena je bar jednom u životu kupila savršeni par cipela, koje su osim što su bile lepe, bile i udobne. Barem u prodavnici. A posle su ih, neretko, nažuljale.

16.03.2024.

13:03

Izvor: 24sata.hr

0
Cipele ne moraju da budu ružne da bi bile udobne, dizajneri otkrili cake
Creative Lab/Shutterstock

Podeli:

Slavni dizajneri smatraju da cipele ne moraju da budu ružne da bi bile udobne. Uz nekoliko njihovih saveta možda rešite tu večnu dilemu.

"Cipela je samo pola cipele bez noge u njoj. Ono što izgleda odlično na stranicama časopisa, možda će na vama delovati katastrofalno, zato uvek isprobajte cipele pre nego što ih kupite", savetuje dizajnerka cipela Atalanta Voler.

"Uvek izaberite cipele zbog kojih ćete se osećati prijatno u svojoj koži, ali pazite da u njima možete da hodate. Svaka dobro izrađena cipela, biće i udobna", ističe Rupert Sanderson, dizajner luksuznih cipela.

"Izgradite svoj stil, ali nemojte kupovati cipele koje će na kraju stajati u kutiji, već one koje ćete nositi stalno", napominje Kamila Skovgaard, danska dizajnerka cipela.

"Cipele su osnova svake garderobe zato se i isplati uložiti malo više novca u njih. Dobre cipele će uvek biti dobre, bez obzira koje ste ih sezone kupili", tvrdi Voler.

"Izaberite cipele koje odgovaraju vama i vašem stilu. Ne nosite nužno samo trendi cipele, jer bi se lako moglo dogoditi da celim izgledom dominiraju samo one", objašnjava Sanderson.

"Da biste odabrali najbolje cipele, zapitajte se da li pristaju vašim nogama i vašem stilu. Iako visoke pete izgledaju lepo, nema smisla da trošite novac ako ne možete da hodate u njima ili da nemate prilike da ih nosite. Investirajte u dobre platforme u kojima ćete lako hodati, a noge će vam biti zahvalne", savetuje Skovgaard.

"Potražite cipele koje preživljavaju trendove, tzv. klasike, tako da ne završe na dnu ormara", dodaje Makoni.

"Verujte svojim instinktima. Ako mislite da bi cipela mogla biti dobra, kupite je. Isprobajte nešto novo jer neobične cipele ili neuobičajeno visoka peta mogu izmeniti celi vaš izgled", tvrdi Skovgaard za "Dejli mejl".