Aktuelno

Šta je "teorija pogrešne jakne"? Sledite nekoliko koraka za unapređenje stila FOTO

Moda obožava eksperimente, međutim, i tu morate biti pažljivi kako ne biste preterali.

15.10.2024.

15:47

Izvor: superžena

0
Šta je "teorija pogrešne jakne"? Sledite nekoliko koraka za unapređenje stila FOTO
BACKGRID USA/Profimedia

Podeli:

Jesen se čini kao najbolje godišnje doba za eksperimente u modnim izdanjima. Tada se oblačimo "slojevito", kombinujemo suknje i čizme, a nosimo i mantile, kapute, jakne.

S tim u vezi, da li znate šta je teorija pogrešne jakne i kako ona može da unapredi vaš stil?

Nije uvek dobro poštovati pravila, jer ponekad saznamo nešto novo i bolje, baš ako prekršimo ono čega smo se slepo držali. Koncept pogrešne jakne nam govori da pogrešna jakna zapravo ne postoji. Bitno je da se odlučimo za onu koja nam je najudobnija i dozvolimo kontrastu da odradi svoje.

Na taj način izgrađujemo stil po kom ćemo biti prepoznatljivi i nimalo isti u moru takvih. Nešto slično primenjuje holivudska glumica Kejti Holms, koja inače nosi tituliu kraljice ulične mode.

BACKGRID USA/Profimedia

Oni smeli će uvek odabrati popularnu bomber jaknu u kombinaciji sa midi suknjama i time će ubiti svaku monotoniju u svom modnom izdanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marimekko (@marimekko)

Trenerke i blejzeri nikako ne idu zajedno. Na prvi pogled. Ali, ako imate omiljenu trenerku koja je uz to i moderna, savršeno će se uklopiti uz neki strukirani blejzer. Isprobajte.

Verovatno ste uvek uz elegantne šljokičave haljine nosile bunde ili kapute, ali ovog puta isrpobajte parku. Ovo je i najbolji način da probate teoriju pogrešne jakne, a ceo autfit zaokružite obućom po izboru i spremni ste za grad.

Tagovi: