Uspešne žene

Marjana je u vatrogasno-spasilačkoj brigadi, herojskim činom je zadivila Srbiju VIDEO

Marjana Vujačić je jedina žena u vatrogasno-spasilačkoj brigadi u Smederevu, a Srbiju je zadivila kada je iz požara u stambenoj zgradi izbavila dve starije osobe.

08.03.2024.

15:29

Izvor: Prva TV

1
Marjana je u vatrogasno-spasilačkoj brigadi, herojskim činom je zadivila Srbiju VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Pripadnica je vatrogasno-spasilačle jedinice MUP-a Srbije i radi ono što je oduvek želela - ali to nije sve čime se bavi. Kako izgleda biti žena vatrogasac i kako je uspela da spase baku i deku iz požara ispričala je prilikom gostovanja u emisiji "150 minuta" na Prvoj televiziji.

"28. februara sam dolazila s posla i ispred svog stana se parkirala. Dečko koji je naplaćivao parking okrenuo se i rekao: 'Mislim da je ljudima potrebna pomoć'. Pogledala sam prozor i videla stan u plamenu. U tom trenutku pozivam kolege i trčim ka zgradi da uđem, ne bih li pomogla dok oni stignu. U tom trenutku, koji traje večnost dok uđem u zgradu, penjem se do tog drugog sprata, gde je i bio požar. Vrata su bila odškrinuta i bilo je puno gareži unutra i dima. Baka i deka su pokušavali da sami ugase požar. Rekla sam im da odmah moramo da izađemo i da sačekamo kolege da dođu. Prvo sam izvukla deku, zatim baku i zatvorili smo vrata za sobom i čekali kolege. Mogu samo da se zahvalim kolegama i da ih pohvalim da su bili brzi i da su pokazali da su pravi profesionalci", ispričala je i otkrila kako je zavolela ovo zanimanje.

"Pa, to je bila moja želja oduvek. Ja volim da pomažem ljudima, i nekako volim i taj adrenalin i sve to što nosi naša profesija. Tako da, eto, to je oduvek bila moja želja", kaže Marjana, koja je jedina žena u vatrogasnoj brigadi u Smederevu i naglašava da je to velika prednost, kao i da su kolege divne prema njoj i da funkcionišu kao jedna porodica.

Marjana ima potpunu podršku porodice u tome što radi, privatno šest godina trenira crossfit, ide na planinarenje, trči trail trke i učestvovala je u dve humanitarne trke.

Osim što je izuzetno hrabra žena, bavi se i humanitarnim radom, a opširnije o ovoj priči pogledajte u video-prilogu.