Životne priče

Prvakinja Balkana u strit liftingu je Srpkinja; "Više volim da sam jaka, nego lepa" VIDEO

Da li ste čuli za strit lifting?

09.07.2024.

16:36

Izvor: B92.net/TV Prva

5
Prvakinja Balkana u strit liftingu je Srpkinja; "Više volim da sam jaka, nego lepa" VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Relativno nova disciplina kombinuje elemente uličnih vežbi i paverliftinga i sve više privlači pažnju zbog svoje dinamičnosti. Višeo tome je u emisiji "150 minuta" pričala Milana Popović, prvakinja Balkana u strit liftingu.

Ona je na samom početku razgovora objasnila i pojedinosti ove sportske discipline.

"Strit lifting podrazumeva četiri discipline koje su dosta zahtevnije. Prva je da žene rade ruske zgibove na karikama, dok muškarci rade na šipci, druga je zgib, treća je propadanje, a četvrta je čučanj. Poenta ovakvog treninga je da se odradi jedno ponavljanje vežbe uz što veće opterećenje", počela je Milana, a onda je voditeljki TV Prva objasnila kako je počela da se bavi ovim sportom.

"Ja sam se bavila odbojkom 10 godina, ali zbog nekih povreda morala sam da prestanem da se bavim ovim sportom. Imala sam tri operacije kolena. Doktor mi je rekao da ne zna šta bi trebalo da mi se desi da bih ja prestala da treniram odbojku i eto - ja sam odlučila da prestanem i tako sam odlučila da radim čučnjeve sa 150 kg. Tada sam odmah shvatila da želim da dižem tegove, da želim da budem u teretani. Uvek mi je lepši kompliment bio da sam jaka, nego da sam lepa", kaže Milana, te opisuje svoje početke strit liftinga.

"Desilo se jako spontano da me je Jovan Mastilović, predsednik našeg saveza, zvao na takmičenje u strit liftingu, Balkansko. Ja sam mu odmah rekla da ja ne znam o čemu se tu radi. Onda mi je on odbjasnio da se tu rade te četiri discipline. Ja nikad u životu nisam radila propadanje, a takmičenje je bilo za tri nedelje. Međutim, nisam odustala", kaže prvakinja Balkana u strit liftingu.

Napor, trudi i želja da se opet takmiči su se isplatili, a Milena je otišla kući sa velikom titulom u liftingu.

Više u video-prilogu:

Izvor: prva