Životne priče

Ksenija Lukić je velika zvezda u Australiji – ali uvek ponosno ističe srpsko poreklo FOTO

Australijska voditeljka srpskog porekla Kesnija Lukić je prava senzacija u Sidneju. Novinarski posao profesionalno obavlja na kanalu "E" i ne krije koliko je ponosna na svoje srpsko poreklo.

19.07.2024.

10:44

Izvor: superžena

5
Ksenija Lukić je velika zvezda u Australiji – ali uvek ponosno ističe srpsko poreklo FOTO
Profimedia

Podeli:

Ksenija je uspešna u svom novinarskom poslu, a svetu je poznata po intervjuima sa slavnim ličnostima. Ona je omiljeno lice emisije "E! News", ali i na mrežama. Pored voditeljskog posla, aktivni je član društvenih mreža, gde redovno objavljuje savete o svojim bjuti rutinama i modnim trendovima.

Ko je Ksenije Lukić

Ksenija Lukić je rođena 12. februara 1990. u Australiji i nije jedinica - ima još dva brata. Diplomirala je umetnost na SCECGS Redlands Univerzitet u Sidneju.

Što se tiče ljubavnog života, ona je udata za Dana Braga, sa kojim ima dvoje dece. Muž joj je bio i prvi dečko.

"Oduvek sam želela da se udam i zasnujem porodicu. Tradicionalna sam vaspitana. Takođe sam veoma majčinski nastrojena- to proizilazi iz igre sa svojim mlađim bratom kada je bila dete. Porodica je za mene uvek bila iznad svega u mom životu", rekla je jednom prilikom.

Srpsko poreklo Ksenije Lukić

Njeni baba i deda po ocu su Srbi iz Like, koji su emigrirali u Australiju 1961. godine. Tada je Ksenijin tata Nikola imao samo godinu dana.

Slavna voditeljka je jednom prilikom zaa "Sandej Ejdž" ispričala i kako su se njeni roditelji upoznali. Kako je istakla, otac Nikola i mama Olga sreli su se 1978. godine.

"Tata je upoznao mamu Olgu 1978. godine, kada je njegova srpska plesna grupa otišla u Brizbejn da nastupa. Tada su pobegli iz Londona, dobili dvoje dece, a zatim otputovali u Australiju. Tata još ima kartu za brod", rekla je.

Iako nije rođena u Srbiji, ona je ponosna na svoje poreklo i uvek ga ističe.

"Znamo mnogo o našem srpskom nasleđu jer je otac uvek težio da se poveže sa našim porodičnim korenima. Moje srpsko nasleđe i kultura su veliki deo mene, iako nisam tamo rođena. Kada putujem u Srbiju, uvek imam osećaj povezanosti; sjajno je pričati srpski sa meštanima i porodicom. To je bio i naš prvi jezik koji smo pričali kod kuće. Tata se pobrinuo da znamo koliko je važno da nastavimo da govorimo srpski jezik", ističe ona

A najviše voli da jede...

"Mama pravi najbolju pitu sa sirom. Takođe volim sarmu, ćevape i, naravno, rakiju! Dolazila sam više puta u Srbiju, kao i moj muž koji je Australijanac i veoma mu se sviđa. Kada sam u Beogradu, volim da odem u Skadarliju, da se šetam Kalemegdanom i da leti odem na Adu".