Životne priče

Svi ćute kad Kocana uzme bič; "Ajde reci ovoj babi da nisi gladan" VIDEO

Najveću pažnju je privukla Kocana Kolesar (73), koja već 27 godina učestvuje na takmičenju u disciplini "pucanje bičem".

23.07.2024.

13:50

Izvor: Mitrovačke novine

4
Svi ćute kad Kocana uzme bič; "Ajde reci ovoj babi da nisi gladan" VIDEO
Ground Picture/Shutterstock

Podeli:

Tradicionalna, 34. "Bostanijada" u Šašincima je održana u nedelju 21. jula u organizaciji Mesne zajednice Šašinci. Kako prenose Mitrovačke novine, bilo je dosta posetilaca, ali i učesnika.

Ipak, najveću pažnju je privukla Kocana Kolesar (73), koja već 27 godina učestvuje na takmičenju  u disciplini "pucanje bičem". Nakon što je opet odnela titulu prvakinje u ovom sportu, postala je senzacija na mrežama.

"Volim ovakva okupljanja, družim se sa aktivima žena iz Srema, Banata i Bačke, idem na sve manifestacije, a bičem pucam od treće godine. U aktivu žena sam 50 godina, a moj aktiv postoji 78 godina. Nastavljamo tradiciju, borimo se", kazala je za Mitrovačke novine Kocana. Zatim je nastavila:

"Uvek stojim iza toga da dokle god budem mogla, dolaziću i pucaću bičem. Bičevi su bili i propali, ali ja sam još na nogama i opstala sam. Meni je 73 godine, pa još pet godina – deset, ima da pucam. Ako bude trebalo, da mi bude lakše, manji ću bič da napravim".

Kako smo već rekli, snimak je dospeo i do društvenih mreža, a korisnici su pisali samo duhovite komentare.