Životne priče

Ameli Morezmo napravila još jedan momenat za pamćenje FOTO

Čuvena francuska teniserka Ameli Morezmo sinoć je, pored Nadala, Zidana, Nađe Komaneči i mnogih drugih, bila nosilac olimpijske baklje - i to je bio momenat za pamćenje.

27.07.2024.

10:46

Izvor: superžena

1
Ameli Morezmo napravila još jedan momenat za pamćenje FOTO
Profimedia

Podeli:

Nakon što je završena parada država, teniski velikani bili su tu da preuzmu olimpijsku baklju. Među njima se najviše istakla i legenda ženskog tenisa Ameli Morezmo koja je od Rafaela Nadala primila olimpijski plamen - a to je bio momenat za pamćenje.

Ameli je za tu priliku odabrala sportsku eleganciju, nosila je belo od glave do pete, a posetioci sportskog događaja mogli su da zapaze i njen širok osmeh.

Šta reči, osim, dama bila - dama i ostala!

Profimedia/IMAGO

Podsetimo, Morezmo je tokom karijere osvojila dve velike titule u pojedinačnoj konkurenciji – 2006. na Australijan openu i Vimbldonu, a takođe je osvojila srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama 2004. u Atini.

U Međunarodnu tenisku kuću slavnih primljena je 2015., a 2021. godine imenovana je za direktorku Rolan Garosa.

Privatni i ljubavni život

Najveća prekretnica u njenom privatnom životu desila se 1999. godine kada je odlučila da prizna svetu da je gej i time prekine svake glasine i tračeve o svojoj seksualnosti.

Iako nije mnogo govorila o privatnom životu nakon priznanja, Ameli je 2015. postala mama dečaka po imenu Aron, a dve godine kasnije na svet je došla devojčica Ajla.

Što se tiče njenog ljubavnog života, Ameli je od 2021. godine bila u braku sa Mari-Benedikt Urel, ali odluka o razvodu pala je 2023. godine.

Čuvena teniserka je ove godine prijavila svoju bivšu partnerku za uznemiravanje i maltretiranje zbog koje je Mari služila zatvorsku kaznu u trajnaju od četiri meseca.

Profimedia/IMAGO/Juergen Hasenkopf