Životne priče

Majka heroj: Lejla je spasila ćerku (13) iz poplava, ceo region joj se divi FOTO

Lejla Zahirić je trenutno najhrabrija žena koja je uspela da spasi i sebe i ćerku u katastrofalnim poplavama koje su pogodile BiH.

06.10.2024.

12:22

Izvor: superžena

3
Majka heroj: Lejla je spasila ćerku (13) iz poplava, ceo region joj se divi FOTO
Facebook/Erdina Prevljak

Podeli:

Lejla Zalihić je pokazala kolika majčinska žrtva može biti i na šta je sve jedna majka spremna da bi spasila život svom detetu. Oličenje je hrabrosti i bezuslovne ljubavi, svega onoga što nosi najlepša reč na svetu - "mama".

Kažu, tamo gde zakaže majčinska ljubav život postaje nemoguć...

Hrabra Lejla, hrabra majka i hrabra žena, ne poznaje ovu izreku. Skočila je sa trećeg sprata svoje kuće, plivala tri kilometra bujicom da bi spasila svoju 13-godišnju kćerku tokom katastrofalnih poplava koja su zahvatila Buturović Polje.

Kako pišu Konjičani, Lejla, njena ćerka, suprug i svekrva su završili u bujici u noći strašnih poplava, a kuća im je potpuno uništena ovom prirodnom nepogodom.

Bez orijentacije, s mnogo povreda u mrkloj noći, spasili su se nakon više od tri kilometra udaljenosti, u Jablaničkom jezeru. Lejla ima  vidljive povrede i hospitalizovana je, njen suprug i ćerka su dobro, dok se za svekrvom još uvek traga, prenosi Klix.ba.

"Priča, trauma i horor iskustvo za čitav život. Mi, njihovi sugrađani, komšije i privrednici moramo biti uz njih danas, sutra i svaki naredni dan, dok se sve ovo dovede u najbolje stanje koje može! Neka se Gospodar smiluje onima koji nisu s nama nakon ove tragedije! Uz vas smo", napisao je Arman Kurtić na Instagramu.

Svoje traumatično iskustvo Lejla je podelila s javnošću i otkrila kroz šta je prošla.

"Ne znam koliko je sati bilo, možda pola dvanaest. Muž, trinaestogodišnja ćerka i ja smo zaspali, a svekrva je bila na drugom spratu. Komšija nas je nazvao i rekao da pobegnemo, jer će nam kuća poplaviti. Izašli smo na prozor i videli da voda nadolazi. Popeli smo se na drugi sprat, a voda je sve više nadolazila. Uzela sam neke osnovne stvari, poput ličnih dokumenata i slično. Popeli smo se na treći sprat i zvali GSS, Hitnu pomoć, policiju, međutim, taj neki most preko kojeg se dolazi nije bio prohodan i nisu mogli da dođu", ispričala je Lejla. Na trećem spratu zadržali su se sat vremena, a kada su osetili da voda nadolazi znali su već šta ih čeka.

"Osetili smo kad se kuća jako zaljuljala jednom, pa drugi put i treći put se srušila, a i mi smo propali zajedno s njom. Sećam se da sam čula vriske svog muža, svekrve i ćerke i više se ničega ne sećam... Moja ćerka je primetila svetlo u mojoj ruci i počela da me doziva. Nisam mogla da dođem do nje od drva, stvari, kućnih aparata. Gurala sam ih, ronila ispod, prelazila iznad njih, raščišćavala kako bi došla do nje. Kad sam je našla vukla sam je za sobom, preteško je bilo, čizme su bile natopljene, odeća, ali smo uspele da dođemo na obalu, gde smo sedele sat i po možda. Pokušavale smo shvatiti gde da idemo, nismo znale u kom pravcu krenuti", ispričala je Lejla za Avaz.

Nije ništa znala u tom trenutku za supruga, a kasnije su joj javili da je živ.

Facebook/Erdina Prevljak