Aktuelno

Bila je seks-simbol 80-ih: Muškarci su je obožavali, ali ih je slomila jednim priznanjem

Samanta Foks je veliku popularnost stekla kao lice tabloida, a svoju profesionalnu karijeru umetnice nastavila je da gradi u svetu muzike.

15.04.2024.

13:47

Izvor: superžena/24sata.hr

3
Bila je seks-simbol 80-ih: Muškarci su je obožavali, ali ih je slomila jednim priznanjem
Profimedia

Podeli:

Pre tačno 58 godina, Foksova se rodila u londonskom Ist Endu. Karijeru je započela sa 16 godina, a sa svojom visinom od 153 cm nije mogla da bude deo modeling sveta. Tada je odlučila da će iskoristiti svoju fotogeničnost po svaku cenu. Sa idealnim proporcijama tela, 98-59-84, ponosno je pozirala za britanski tabloid "The Sun" koji joj je otvorio vrata slave.

Kasnije je pozirala za muški magazin "Playboy", a onda je sa nepunih 20 godina odlučila da postane pop-zvezda. S debitantskim singlom "Touch me (I want Your body)" osvojila je prva mesta u čak 17 država, a nakon toga je imala i hitove poput "Naughty girls (Need love too)" i "I wanna have some fun".

Paralelno sa karijerom muzičke zvezde radila je i brojne angažmane u filmovima, rijaliti programima, televizijskim emisijama...

"Bilo je suludih i histeričnih trenutaka - ljudi su hteli nasilno da mi se približe, da mi dodiruju kosu... Razbijali su prozore, čak su rizikovali i sopstvene živote. Morala sam da bežim u helikopter sa krova zgrade", rekla je jednom prilikom.

Muškarci širom sveta maštali su o njenoj lepoti, ali Samanta je ipak volela žene. Bila je u vezi sa svojom menadžerkom Mirom Straton do 2015. godine, kad je ona preminula od karcinoma.

Nakon tog počela je da ljubi Lisu Olsen, sa kojom se venčala 2022. godine.