Aktuelno

Prvi put o karijeri: Sportska novinarka doživela linč; "Ovde si samo zbog svojih si**"

Jedna od najpoznatijih sportskih novinarki Dileta Leota nedavno je otkrila da se kroz svoju profesionalnu karijeru često susretala sa seksističkim komentarima.

25.05.2024.

11:10

Izvor: superžena

33
Prvi put o karijeri: Sportska novinarka doživela linč; "Ovde si samo zbog svojih si**"
Profimedia/Domenico Cippitelli/Image nella

Podeli:

"Najgore što sam čula je bilo: 'Ovde si samo zbog svojih si**'. Kolega iz Skaja rekao mi je da ljudi to pričaju o meni", rekla je za "F Magazine".

Na početku svoje karijere, priča Dileta, bila je već etiketirana, a imala je samo 20 godina. Kako kaže, često je plakala kod kuće, a onda je odlučila da preseče.

"Tek sam došla. Kod kuće sam te večeri ispustila oslobađajući krik. To je probudilo lava u meni, naučila sam puno nakon toga”, kaže, te dodaje:

"Diplomirala sam pravo tako da mi više niko ne može reći tako nešto".

Pored problema sa muškim kolegama, lepa i talentovana novinarka, kaže, nije ništa bolje prošla ni kod koleginica. Istakla je da ženama nedostaje solidarnosti i razumevanja jedne prema drugoj.

"Problem je u ženskoj konkurenciji", zaključila je.

Uprkos svom profesionalnom pristupu sportskom novinarstvu, Dileta i dan-danas nailazi na kritike javnosti - uglavnom, ženske.

Ranije ovog meseca, Paola Ferari, novinarka i voditeljka, osudila je Leotin izbor odeće. Ona je istakla da svojim ponašanjem "podstiče golotinju koja je korak unazad za žene u industriji".