Aktuelno

Zgodna Turkinja oduševljava svet: Ko je glumica o kojoj se priča? FOTO

Turska glumica Serenaj Sarikaja sve više privlači pažnju poslednjih meseci, a gledaoce širom sveta je osvojila glavnom ulogom u seriji "Thank You, Next" dostupnoj na Netfliksu.

30.05.2024.

10:23

Izvor: superžena

26
Zgodna Turkinja oduševljava svet: Ko je glumica o kojoj se priča? FOTO
Profimedia

Podeli:

Romantična komedija u kojoj glumi advokaticu koja se navikava na samački život nakon neočekivanog raskida dugogodišnje veze već broji milione obožavalaca, a pažnju je najviše privukla lepa Turkinja Serenaj Sarikaja, koja je glumila i u popularnoj turskoj seriji "Porodica", snimanoj 2023. i 2024. godine.

Ko je Serenaj Sarikaja?

Rođena je 1. jula 1992. godine u Ankari, a neko vreme živela je u Antaliji. Imala je sedam godine kada su joj se roditelji razveli, nakon čega je odrastala sa majkom.

U Istanbulu je završila pozorišni smer srednje škole likovnih umetnosti, a bavila se i latino plesom, te fantastičan izgled duguje dugogodišnjim sportskim aktivnostima. Trenirala je odbojku, košarku i tenis, a prvu glavnu ulogu dobila je u dečjoj seriji "Peri Masali".

S obzirom na fizički izgled, ne čudi da je učestvovala na takmičenjima za lepotu. Prvo na European Youth Beauty, gde je dobila nagradu žirija, a 2010. je ponela titulu prve pratilje na izboru za Mis Turske.

Zaštitno je lice brojnih poznatih modnih i kozmetičkih brendova, krasila je naslovnice svetskih magazina, a 2014. ju je turski GQ proglasio ženom godine.

Uključena je i u razne humanitarne organizacije, a bori se za podizanje svesti o ravnopravnosti polova i osnaživanju žena.

Ljubavni život lepe glumice

Bila je u vezi sa popularnim kolegom Keremom Bursinom, a mnogi su ih smatrali najlepšim i najdražim ljubavnim parom. Stalno su se pojavljivali zajedno pred kamerama i zbog ljubavi koju su pokazivali pričalo se da je njihova veza zapravo marketinški trik i da su raskinuli kada je ugovor istekao.

S druge strane, pojedini smatraju da su imali predbračni ugovor i da je to razlog prekida, ali njih dvoje se na tu temu nisu oglašavali, te zvanično nije poznato zbog čega su se zaista razdvojili.

Spajali su je s komičarem Džemom Jilmazom, a trenutno je navodno u vezi sa pevačem Mertom Demirom. Uprkos silnim glasinama oko toga da su zajedno, njih dvoje su odlučili da se ipak vole u tajnosti.