Aktuelno

Prvi Viktorijin anđeo s Daunovim sindromom: Kako je Sofija ušla u istoriju FOTO

Sofija Hirau iz Portorika ostvarila je svoj najveći san kada je postala Viktorijin anđeo.

29.06.2024.

12:00

Izvor: superžena

5
Prvi Viktorijin anđeo s Daunovim sindromom: Kako je Sofija ušla u istoriju FOTO
Profimedia

Podeli:

Decenijama unazad, brend "Viktorija Sikret" (Victoria's Secret) okuplja najlepše i najzgodnije manekenke, koje je uvek zadovoljstvo gledati na modnim pistama u ženstvenom donjem vešu i nemoguće im naći ijednu manu.

Popularni brend ženskog veša je u jednoj svojoj kampanji, koja jenosila poruku da žele da se otrgnu od stereotipnih modela i budu dostupni apsolutno svim ženama, okupio nešto drugačije lepotice, među kojima je najzapaženija bila Sofija Hirau iz Portorika, koja je ušla u istoriju kao prvi model kompanije sa Daunovim sindromom.

Ostvarila je svoj san

Sofija je od ranog detinjstva sanjala o uspehu u svetu mode. I jednog dana je to i postigla - kada je dobila ponudu koja se ne odbija, te postala "Viktorijin anđeo".

"Nekada sam sanjala o tome, radila na tome da se to ostvari i desilo se. Napokon mogu da vam otkrijem veliku tajnu - ja sam prvi Victoria's Secret model sa Daunovim sindromom!", napisala je na Instagramu nakon potpisivanja ugovora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

Već je radila za brojne brendove

Sofiji ovo nije bio prvi posao u modi. Na modnoj pisti se našla na Nedelji mode u Njujorku 2020. godine, kada je poručila svima da je rođena za to i da svetu želi da pokaže da ima sve što je potrebno jednoj manekenki da bi zablistala.

Godinu dana kasnije, bila je angažovana i od strane portorikanskog modnog dizajnera, a 2022. postala je "Viktorijin anđeo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

Ima svoju liniju aksesoara

Da obožava modu i da joj je posvećena govori i podatak da ima svoj brend modnih dodataka za svaki dan - torbi, maski za telefone, jastučnica, šoljica... Sve to dizajnira pod imenom "Alavett", što bi se moglo prevesti kao "volim ga", a svi komadi nose srce koje je sama nacrtala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)