Aktuelno

Bora Čorba je veliki hit posvetio prvoj supruzi, a tajnu ovih snažnih tekstova malo ko zna

Proslavljeni muzičar napustio nas je u 72. godini.

04.09.2024.

8:40

Izvor: superžena

0
Bora Čorba je veliki hit posvetio prvoj supruzi, a tajnu ovih snažnih tekstova malo ko zna
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Frontmen grupe "Riblja čorba", proslavljeni muzičar Bora Đorđević, preminuo je u 72. godini nakon duge i teške borbe za život. Preminuo je u bolnici u Sloveniji, gde se nalazio duže vreme.

Tokom svoje bogate karijere radio je pesme za brojne druge pevače, ali je na nekim albumima potpisao svoju prvu suprugu Draganu Ivić.

Na albumu Izvorinke Milošević "Izvorinka", Bora je pisao tekst za pesmu "Kada te sudbina uzme na zub", a potpisao je svoju suprugu Draganu Ivić – Gagu. Album je objavio PGP RTB 22. novembra 1985. godine, navodi se na sajtu Riblje čorbe.

Na albumu Predraga Živkovića Tozovca, Bora je pisao tekst za pesmu "Vodeničareva kćer", na muziku Predraga Živkovića, i opet potpisao  suprugu Draganu Ivić – Gagu. Album je objavila Produkcija gramofonskih ploča Radio-televizije Beograd 2. avgusta 1985. godine.

Početkom 1986. godine, na albumu Zorice Marković "Otrove moj", Bora je  pisao tekst za pesmu "To više nismo mi", na muziku Miše Markovića, i  ponovo potpisao svoju suprugu Draganu Ivić – Gagu. Taj album objavio je PGP RTB, 31. januara 1986. godine.

Podsetimo, Dragana je bila prva Borina supruga. Ona je 2007. godine pronađena mrtva u stanu. Dragana će ostati upamćena kao večna Borina inspiracija, iako se par razveo 2007. godine. Navodno je povod za razvod bila Borina nova ljubav.

Dragani su posvećene mnoge njegove pesme, a hit "Avionu slomiću ti krila" Bora Čorba napisao je kada ga je Dragana jednom prilikom posetila na turneji, a on ju je pratio na aerodrom.