Aktuelno

Ljubavni život Radmile Živković bio je interesantan kao i njene uloge, a najponosnija je bila na ćerku

Radmila Živković preminula je u 72. godini u Beogradu.

20.09.2024.

12:40

Izvor: Nova.rs

1
Ljubavni život Radmile Živković bio je interesantan kao i njene uloge, a najponosnija je bila na ćerku
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Legenda domaćeg glumišta Radmila Živković preminula je danas u 72. godini. Najponosnija je bila na svoju ćerku Bojanu, koja je krenula njenim stopama, a dobila ju je s čuvenim snimateljem Predragom Bambićem, koji se u mladosti bavio takođe glumom.

Predrag Bambić se u ranoj mladosti oprobao kao glumac u filmovima "Zemlja istine, ljubavi i slobode" i "Dečko koji obećava".

Nakon braka s Bambićem Radmila Živković se udala za Dragana Mihajlovića, ali je ostala u dobrim odnosima s Bambićem zbog ćerke, pa se s njim često fotografisala, jer ih je ćerka spajala.

Bojana Bambić svoju karijeru glumice gradi strpljivo i nenametljivo, bez potrebe da se poziva na slavnu majku ili traži pažnju na javnim dešavanjima, a ovako je majka pričala o njoj svojevremeno.

"Ja sam srećna, ne zato što joj je to nametnuto sa moje strane, već zato što je to njeno viđenje i njena nepotreba da se na taj nedostojni način eksponira. Svako se bori za svoje mesto u životu... Razumem modne revije i ljude koji se bave takvim poslom, ali potreba ostalog sveta da bude viđen i da zbog toga misli da nešto znači u ovom društvu strašna je. Bolje je da sediš kod kuće i čitaš knjigu ili gledaš u plafon i razmišljaš o onome što te okružuje, jer je to vrednije provedeno vreme nego biti na fešn, mešn, trešn varijantama. Mogu da me mrze zbog ovoga koliko god hoće, ali taj jezik je izmišljen i uvode nam ga oni koji proizvode te nazovi događaje. Presrećna sam što i Bojana misli isto. Možda je u pitanju genetika, a moguće da je stvar vaspitanja to da nije značajno šta nosiš na sebi, već u sebi", rekla je Radmila Živković svojevremeno.

Antonio Ahel/ATAImages