Aktuelno

Monika Beluči slavi 60. rođendan: "Uživam u svojim godinama" FOTO

Monika Beluči želela je da postane advokat, ali je ubrzo ušetala u svet manekenstva, a kasnije i glume u kojoj je uspešna već tri decenije.

30.09.2024.

20:01

Izvor: superžena/index.hr

6
Monika Beluči slavi 60. rođendan: "Uživam u svojim godinama" FOTO
Profimedia

Podeli:

Jedna od najlepših žena svih vremena, italijanska diva i holivudska zvezda Monika Beluči, napunila je jubilarnih 60 godina. Već više od tri decenije smatraju je jednom od najvećih lepotica na planeti, a osim toga, ostvarila je zavidnu glumačku karijeru na svetskom nivou.

Kada se izgovori ime Monike Beluči, nije potrebno puno priče ni objašnjenja. Žena koja i dalje osvaja lepotom, prirodnošću, harizmom i seksepilom.

Rođena je u malom italijanskom mestu Čita di Kastelo (Citta di Castello), tog 30. septembra 1964. godine. Jedino je dete od roditelja, farmera Paskala Belučija i slikarke Brunele Briganti od koje je i nasledila lepotu kojom je očaravala još od malih nogu.

Profimedia

Želela je da postane advokat

Bila je odlična učenica, a kao devojčurak nije bila društvena, već je više volela da je u društvu svojih roditelja nego da se igra s drugom decom. Marljivo je učila i čitala knjige, a zamišljala je da će jednog dana postati advokat. Ipak, od tog sna je odstala, pa se posvetila modelingu.

"Odrasla sam gledajući boginje Sofiju Loren, Đinu Lolobriđidu, Anu Manjani... ali teško mi je bilo i zamisliti kako bih mogla da napravim veliki skok na veliki ekran iz malog sela. Postati advokat činilo se lakše", izjavila je jednom prilikom. Dok je studirala u Peruđi, prijateljica ju je odvela u agenciju Elite Model iz Milana, a tamo joj je odmah ponuđen ugovor.

Profimedia/Miramax

Prvi brak desio se 1990.

Već do 1989. postala je jedno od najprepoznatljivijih lica modne scene, pojavljujući se na naslovnicama časopisa poput magazina Elle i sarađujući s brendovima poput "Dolče i Gabana". Za fotografa Klaudija Basa udala se 1990. godine, ali su se razveli nakon četiri godine braka i o tome nikad nije javno pričala.

Paralelno s karijerom modela počela je da pohađa časove glume, a 1992. dobila je prvu veću ulogu u filmu "Drakula". Četiri godine kasnije odigrala je zapaženu ulogu u francuskom filmu "Apartman".

Profimedia

1999. udala se drugi put

Na snimanju filma "Apartman" upoznala je francuskog glumca Vensana Kasela, za kojeg se udala 1999. Tokom braka živeli su u odvojenim stanovima kako ne bi upali u rutinu i prešli u naviku jedno drugom. Uprkos tome, razveli su se 2013. godine.

Razvod joj nije lako pao, pa je i sama otvoreno govorila o tome da ne zna šta će raditi sada kada je sama, a bila je otvorena i za pomirenje sa slavnim zavodnikom, s kojim ima dve ćerke, Devu (20) i Leoni (14). Do toga nije došlo, a danas žive "nove" živote i oboje imaju nove partnere.

Mary Evans/Allstar/Kurt Krieger / Profimedia

Prvu ćerku je rodila s 40 godina, a drugu s 45

"Sa Devom sam ostala trudna u savršenom trenutku svog života. Bilo mi je 40 godina, naputovala sam se, naradila, nahodala crvenim tepisima i previše družila s meni nezanimljivim ljudima. Dve godine nisam spavala, Devu sam dojila devet meseci, ali bila sam jako srećna što sam postala majka. Nisu mi smetala nikakva odricanja", svojevremeno je ispričala glumica, koja je pet godina kasnije rodila drugu ćerku.

Profimedia

Holivudsku slavu doneo joj je film "Malena"

Holivudsku slavu stekla je 2000. zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu "Malena", koji je osvojio publiku i kritiku i zaradio i Oskara.

Nakon toga počela je da dobija razne uloge, koje su je učinile onim što je danas - jedna od najpopularnijih glumica.

Profimedia / SOPA Images/SIPA/2408300925

Dve godine je u vezi s Timm Bartonom

Nakon razvoda od Kasela, povezivali su je sa azerbejdžanskim milijarderom Telmanom Ismailovim koji je 2021. uhapšen u Crnoj Gori po Interpolovoj potrenici s optužbom za dva ubistva. Monika je demantovala da imaju više od prijateljstva.

Od 2017. do 2019. godine bila je u vezi s 18 godina mlađim francuskim umetnikom Nikolasom Lefebvreom, a poslednje dve godine uživa u ljubavi pored slavnog reditelja Tima Bartona. Često su zajedno u javnosti i odaju koliko su zaljubljeni držeći se za ruke i uklapajući modne stajlinge.

Profimedia

Upoznali su se pre 16 godina, a vezu su potvrdili u oktobru prošle godine pojavivši se na Filmskom festivalu u Rimu. Monika Beluči glumi u novom Bartonovom nastavku filma "Beetlejuice" uz Vinonu Rajder, Dženu Ortegu i Majkla Kitona.

"Pre svega, drago mi je što sam upoznala tog čoveka. To je jedan od onih susreta koji se retko događaju u životu... Znam ga kao čoveka, volim ga, a sad idem da ga upoznam i kao reditelja, počinje još jedna avantura. Volim Tima. I jako poštujem Tima Bartona", izjavila je u intervjuu za francusko izdanje Elle magazina.

Profimedia

"Uživam u svojim godinama"

Nedavno je progovorila o rođendnu i planovima, ali i o starenju (iako nam se čini da ova žena ne stari).

"Sigurno ću ga rado proslaviti. Ne samo da sam još uvek ovde, nego uživam u dobu u kojem nastavljam da otkrivam mnoge stvari. Rekla bih da se ne možete boriti i najavljivati rat elementu kao što je vreme, koje je daleko jače od vas: morate se dogovoriti, potpisati primirje i nadati se da će vas ono pomilovati. Volela bih da budem referentna tačka za one mlađe od mene, kao što su moji 80-godišnji prijatelji bili i jesu meni", objasnila je.

Profimedia