Aktuelno

Zgodna žena i odbegla mlada – i privatno: Verenika ostavila pre venčanja i otišla s njegovim najboljim drugom

Slavna Džulija Roberts, žena s najlepšim osmehom i jedna od najomiljenijih holivudskih glumica u svetu, danas slavi 57. rođendan.

28.10.2024.

12:37

Izvor: superžena

1
Zgodna žena i odbegla mlada  – i privatno: Verenika ostavila pre venčanja i otišla s njegovim najboljim drugom
Profimedia

Podeli:

Čim se pomene njeno ime, ne treba puno prostora za priču. Ona je izuzetno uspešna u onome što radi, decenijama je krasi neverovatna harizma i blistavi, prepoznatljivi osmeh kakav se samo jednom rađa, i dalje nam je omiljena i čini se da će još dugo tu i ostati. Ona je, jednostavno, Džulija Roberts. I zgodna žena i odbegla mlada, ali - ne samo u filmovima.

Odrasla je u porodici u kojoj je gluma bila izuzetno cenjena. Roditelji su joj takođe bili glumci, pa i ne čudi da je krenula njihovim stopama, iako je u mladosti želela da postane veterinar. Nakon dve uloge u manjim projektima, dobila je ulogu u filmu "Zgodna žena" 1990. godine, koja ju je vinula u nebesa. I danas se ova romantična ljubavna priča rado gleda i prepričava, a Džulija je za ulogu prostitutke bila nominovana za Oskara. Glumila je uz Ričarda Gira, a i dan-danas ih smatraju najboljim i najlepšim glumačkim parom svih vremena.

Profimedia

"Zgodna žena" joj nije donela Oskara, ali Erin Brokovič jeste

Glumila je Erin Brokovič u istoimenom filmu snimljenom 2000. godine, a za ovu ulogu je dobila i Oskara za najbolju glumicu i Zlatni globus.

Neko vreme je nismo gledali na filmskom platnu, a onda se na velika vrata vratila filmom  "Jedi, moli, voli".

Profimedia/Mary Evans/AF Archive/Touchstone Pictures

Burne romanse i skandal zbog ljubavnog trougla

Danas je u srećnom braku sa surpugom Danijem Moderom s kojim ima troje dece. Međutim, imala je buran ljubavni život pre nego što je pronašla onog pravog.

Nakon kratkog braka s kantri pevačem Lajelom Lovetom (1993-1995) našla se u centru skandala zbog "bežanja" s venčanja. Navodno je tri dana pre venčanja ostavila tadašnjeg verenika Kifera Saderlanda, za kojeg je bila verena deset meseci. Svet je brujao o tome da je - umesto venčanja - otišla s njegovim najboljim prijateljem, glumcem Džejsonom Petrikom, u Irsku.

Venčanje je bilo zakazano za 14. jun 1991. godine, ali, kako je People pisao, na dan ceremonije Kifer je viđen kako se iseljava iz Džulijine kuće, a ona na letu za Irsku.

Sa Džejsonom je ljubav kratko trajala, već 1992. godine su raskinuli, a Džulija je dobila titulu "odbegla mlada". Iako će mnogi pomisliti da je ovu titulu dobila nakon istoimenog hit filma koji je ponovo okupio nju i Ričarda Gira, zapravo ju je Džulija dobila osam godina ranije.

Profimedia/Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection

"Pročitala sam da se pisalo 'danima pre', 'satima pre', minutima pre'... A činjenica je da uopšte nije važno koliko vi kažete da je čekao pred oltarom, da se to nije dogodilo dan ranije, da nije saznao od nekog drugog, da nije čuo za to na televiziji...", prekinula je ćutnju o ljubavnom trouglu Džulija ovom izjavom 1994. godine, kasnije su njeni bivši i nekad najbolji prijatelji ponovo obnovili prijateljski odnos.

"Sve su te stvari izmišljene, čak i ako kopate po arhivi, nikada nećete pronaći nikakav moj komentar o tome. Ja sam bio s njom neko vreme i tome je došao kraj, a i oni su imali vezu koja se završila. Oboje su kasnije nekoliko puta bili u braku i mislim da su dobro. Ali mi nikada nismo imali problema, čak ni tada, izjavio je Džejson za Vulture.

Kifer je pričao kako mu je smetalo što je Džulija preko noći postala ubedljivo najpoznatija žena na svetu, te da se jedno intimno venčanje koje je trebalo da se desi postalo nešto veliko, o čemu je pisao ceo svet. "To nije ono što je želela da uradi i mislim da joj je trebalo puno hrabrosti da dođe i kaže mi: 'Ne mogu da se udam za tebe'", ispričao je njen bivši verenik, kojeg je ostavila. Danas su svi srećni i zadovoljni, a ljubav su ostvarili s drugim ljudima.

Profimedia

22 godine u srećnom braku

Džulija Roberts i njen suprug, pozanti holivudski producent Danijel Moder, jedan su od retkih holivudskih parova s dugim i srećnim bračnim stažom. Jednom prilikom je glumica za supruga izjavila da je tek pored njega sazrela i shvatila pravi smisao života, te da je on njena prava ljubav. I tako je očigledno i danas.

Ipak, kružile su glasine da ga je odvojila od tadašnje supruge Vere Stimberg s kojom je bio u braku od 1997. do 2002. godine, a iste godine je stao pred oltar sa Džulijom.

Džulija i on upoznali su se tokom snimanja filma "Meksikanac", 2000. godine, a ubrzo nakon toga Moder je predao papire za razvod braka. Otkako su shvatili da su jedno za drugo i proširili porodicu, uporno čuvaju privatan život samo za sebe. Imaju blizance (18) i sina (16).

Profimedia/Kevin Dietsch

Život joj je obeležila i velika tragedija

Džulijina sestra Nensi Roberts pre deset godina, u svojoj 37. godini, izvršila je samoubistvo tako što se predozirala tabletama i utopila u kadi. Za sobom je ostavila oproštajno pismo ispisano na 13 stranica, s jednim delom za supruga, drugim za celu porodicu i trećem za majku i Džuliju, u kojem je navela da joj je život bio pakao i da je za to kriva njena starija, poznata sestra. Osim Džulije, imala je i polusestru Lizu, a navela da su joj one zagorčavale život poslednjih 20 godina.

"Moja majka Beti i takozvane 'sestre' (Džulija i polusestra Liza) nemaju ništa osim sećanja da su oni ti koji su me gurnuli u najdublju depresiju u kojoj sam ikada bila", napisano je u pismu.  

Profimedia