Praktični saveti

Kako otopiti led u zamrzivaču? Uz ovaj trik – nikad lakše

Iako standardni savet za odmrzavanje preporučuje da jednostavno isključite uređaj i pustite led da se sam otopi, postoji i jednostavnije rešenje koje će ovaj proces skratiti.

30.05.2024.

12:52

Izvor: 24sata.hr

8
Kako otopiti led u zamrzivaču? Uz ovaj trik – nikad lakše
ygor/Shutterstock

Podeli:

Obožavaoci saveta i trikova za čišćenje dele jednostavan trik za odmrzavanje zamrzivača u 10 minuta i ne može biti jednostavnije.

Postoje razne grupe na društvenim mrežama u kojima ljubitelji čišćenja dele svoje trikove kako bi domove učinili besprekornima, a najnoviji savet usmeren je na brzo i jednostavno odmrzavanje zamrzivača.

Prema Whirlpoolu, najlakši način za odmrzavanje zamrzivača je jednostavno da pustite da se led otopi sam od sebe. Nakon što isključite uređaj, ostavite vrata otvorena i sačekajte da se led sam otopi. Međutim, to često može potrajati dosta dugo, zbog čega je odmrzavanje pomalo mučno. Ali ako želite da se zamrzivač odmrzne u samo deset minuta, evo trika za vas koji su korisnici podelili na društvenim mrežama. U pitanju je korišćenje fena za kosu, piše The Sun.

Jossfoto/Shutterstock

"Isključite frižider, uzmite fen za kosu, činije i peškire", predložila je jedna korisnica.

"Stavila sam šerpe i peškire. Koristila sam fen za kosu na vrućem podešavanju nekoliko minuta, a zatim na hladnom", glasio je sličan savet.

"Koristio sam fen za kosu. Lepo i brzo, ali ne stavljajte ga preblizu leda koji kaplje", napisao je drugi korisnik, dok su se ostali nadovezali da uvek koriste ovu metodu i da je to posao od svega 10 minuta.