Praktični saveti

Uštedite bez muke: Koje je najbolje vreme za pranje veša?

Ukoliko se pridržavate ovog saveta, znatno biste mogli da umanjite račun za struju.

31.05.2024.

8:43

Izvor: Jutarnji.hr

0
Uštedite bez muke: Koje je najbolje vreme za pranje veša?
Evgeny Atamanenko/Shutterstock

Podeli:

Stručnjaci su otkrili da postoji "čaroban sat" kada je u pitanju pranje najjeftinijeg veša. Prema Energy Saving Trustu, veš mašine su jedan od uređaja koji troše najviše energije u našim domovima, uz mašine za pranje sudova i za sušenje veša.

Ovi uređaji čine 14% troškova energije vašeg domaćinstva, prema Trustu. Međutim, srećom, postoje stvari koje možete učiniti kako biste smanjili račun za struju.

Prema rečima stručnjaka, oni koji žele da umanje troškove veš bi trebalo da peru između 22 i 8 sati ujutro. Iz toga proizlazi da je "čaroban sat" za paljenje mašine između 7 i 8 ujutro, prenosi Mirror.

Dr Bekmen Kloi Bejker rekla je da za domaćinstva koja se bore s krizom troškova života jednostavna promena poput prebacivanja na čarobni sat može napraviti stvarnu razliku u vašim računima za struju.

"Istakli smo ovo vreme od 7 do 8 ujutro, jer nikada ne bismo preporučili vežbanje pre spavanja, iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga. Ovo vreme vam daje dovoljno vremena da napunite i ispraznite mašinu pre odlaska na posao," rekla je.