Praktični saveti

Malo ko zna za ovaj deo veš-mašine, a važan je: Pronađite ga i produžite vek uređaju

Važno je da pravilno održavamo veš-mašinu kako bi nas duže služila, pa je neophodno i čišćenje jednog njenog "skrivenog" dela.

29.06.2024.

8:43

Izvor: Jutarnji.hr

2
Malo ko zna za ovaj deo veš-mašine, a važan je: Pronađite ga i produžite vek uređaju
fast-stock/Shutterstock

Podeli:

Mašina za pranje veša jedan je od najčešće korišćenih kućnih aparata bez kojeg bismo teško mogli, pa je baš iz tog razloga jako bitno da se dobro brinemo o njoj i redovno je čistimo.

Barbara Kostelo, poznata po svojim profilima na društvenim mrežama "Brunch with Babs", do sada je već nekoliko puta pomogla svojim pratiocima i otkrila stvari korisne za domaćinstvo. Ovog puta je dala savet kako očistiti skriveni deo veš-mašine za koji mnogi ne znaju, a naročito je važan i može produžiti vek trajanja uređaja, prenosi The Sun.

Barbara je preporučila čišćenje filtera mašine svakih nekoliko meseci.

"Ako ne znate gde je filter, to bi mogao biti problem, jer biste morali da ga čistite do četiri puta godišnje", rekla je i ohrabrila pratioce da potraže u svojoj mašini taj "skriveni deo". Zatim je pokazala kako ukloniti filter i temeljno ga očistiti.

Nakon što je izvadila filter isprala ga je u toploj vodi, a zatim ga je očistila i sirćetom. Kada se osušio, filter je vratila nazad u mašinu.

"Sada nećete morati da brinete o filetru mesecima. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, ali će značajno produžiti vek mašine i već će biti čišći", zaključila je.

"Šta? Koristim veš-mašinu godinama i tek sam sad saznao za ovo! Neverovatno!", glasi jedan od komentara, a mnogima je ovaj savet bio koristan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babs (@brunchwithbabs)