Praktični saveti

Još ne koristite ovaj začin za pranje veša? Odmah počnite, videćete zašto VIDEO

Nije teško oprati odeću i svako to može, ali pravilno pranje veša je umetnost.

24.07.2024.

15:49

Izvor: Jutarnji.hr

0
Još ne koristite ovaj začin za pranje veša? Odmah počnite, videćete zašto VIDEO
photographyfirm/Shutterstock

Podeli:

Postoji puno toga što bi trebalo i što ne bi trebalo raditi pri pranju veša, kao što je pravilo da se  beli veš ne meša s ofarbanim tkaninama, korišćenje pravog deterdženta i omekšivača te znanje na kojoj temperaturi prati džemper da se ne skupi.

Osim ovih informacija uvek je dobro znati i pokoji trik kako da svoju odeću očuvate u pranju, piše House Digest.

Kako biste bili sigurni da na vašoj odeći neće biti mrlja od deterdženta nakon pranja ili prepoznatljivih kolutova od znoja ispod ruke, neugodnog mirisa, te kako biste eliminisali rizik od alergija, jednostavno prilikom svakog pranja ubacite šaku soli u svoju mašinu za veš.

So je jedan od najsvestranijih dostupnih začina, jer postoji toliko puno genijalnih načina na koje je možete koristiti u kući. Takođe, internetom kruži informacija da uz pomoć soli možete osigurati da boja ostane postojana na vašoj odeći umesto da izbledi.

Kreatorka TikToka videa @mama_mila_ pokazala je kako da napravite ovaj trik. Prvo okrenite svoje tkanine naopako i zatim ih stavite u veš mašinu. Zatim dodajte ¼ šolje kuhinjske soli u punjenje, pre nego što uspete tečni deterdžent u odgovarajuću pregradu. Takođe možete zameniti omekšivač sa ½ šolje belog sirćeta, što je još jedan način da spreči ispiranje boje.