Praktični saveti

Rešite se dosadnih muva u vašem domu: Isprobajte ove trikove

Leti svi uživamo u otvaranju prozora zbog svežeg vazduha, ali to često znači i ulazak dosadnih muva.

26.07.2024.

13:39

Izvor: Večernji.hr

0
Rešite se dosadnih muva u vašem domu: Isprobajte ove trikove
RHJPhtotos/Shutterstock

Podeli:

Muve opstaju na toplom vremenu i brzo se razmnožavaju, što njima odgovara, ali ne i nama. Često ulaze u naše domove u potrazi za hranom i skloništem, bez obzira koliko pokušavamo da ih oteramo. Srećom, stručnjaci za suzbijanje štetočina imaju nekoliko jednostavnih trikova kako da ih držite podalje. Ove prirodne metode neće naškoditi muvama, ali će ih držati dalje od vašeg doma, piše The Sun.

Bosiljak

Bosiljak nije samo sjajan dodatak jelima, već je i odličan za sprečavanje ulaska insekata u vaš dom. Preporuka je da se biljke bosiljka postave uz prozore ili ulaze. Prema stručnjacima, jaka aroma bosiljka tera muve, što ga čini prirodnim i efikasnim rešenjem.

Kore citrusa

Narandže i grejp nisu samo ukusni i zdravi zalogaji, već takođe mogu pomoći u držanju muva dalje od vaših domova. Ako konzumirate limun  ili narandže, sačuvajte kore. Iako ljudi uživaju u mirisu citrusa, muve ga mrze, pa će kore pomoći da ih držite dalje. Kore možete koristiti čak i nakon što se osuše, dok god zadržavaju miris.

Lavanda

Lavanda je biljka s jakim mirisom koja može sprečiti ulazak muva u vaš dom i dvorište. Stručnjaci preporučuju: "Gajite lavandu napolju, stavite buket sveže lavande u vazu ili koristite ulje lavande blizu ulaza i prozora. Miris lavande je poznat po tome što odbija muve, držeći ih dalje od vašeg doma". Lavanda ne samo da tera muve, već i pacove i komarce.