Praktični saveti

Predivan miris doma, a nigde osveživača vazduha – evo kako

Trik uz koji će vam dom uvek mirisati, a za koji vam je potreban sastojak koji već imate kod kuće.

10.09.2024.

12:17

Izvor: Jutarnji.hr

1
Predivan miris doma, a nigde osveživača vazduha  – evo kako
L Julia/Shutterstock

Podeli:

Kažu da miris ima snažan uticaj na naše emocije i sećanja. Stručnjaci kažu da i utiče na raspoloženje, pa zato ne čudi da svi žele da im dom miriše uvek dobro.

Međutim, kako održavati dom mirisnim skoro uvek?

Jedna žena je na internetu otkrila da je shvatila šta u tome pomaže i ostala šokirana. Ne radi se ni o kakvim osveživačima, već o običnom alkoholnom sirćetu kojeg sigurno imate kod kuće.

Dakle, osim što alkoholno sirće ima veliku primenu u čišćenju doma, ono pomaže i da vaš životni prostor bude mirisan. Može li bolje?

Međutim, jedna pratiteljka odgovorila je toj ženi da ona izbegava čišćenje doma sirćetom jer ima jak miris, pa je izrazila čuđenje kako nešto takvo može uticati na lep miris doma. Žena joj je dogovorila da se ne brine i da kada čisti dom sirćetom, uključi i aromatično bilje i voće. Kore i začinsko bilje citrusa, poput ruzmarina, ali i borovih iglica, kada se stave u sirće stvaraju mirisno sredstvo za čišćenje koje osvežava prostor i prikriva kiselkasti miris sirćeta, pa ovu fantastičnu namirnicu možete i dalje koristiti bez ikakvih problema.

Vera Prokhorova/Shutterstock

Koji je postupak?

Potrebno vam je samo nekoliko tegli. U svaku od njih stavite različiti sastojak koji bi trebalo da da miris (u jednu stavite limun, u drugu ruzmarin...) Prelijte sirćetom, dobro zatvorite tegle i ostavite da odstoje 24 sata. Sutradan ih procedite kroz cediljku, pa tečnost vratite u teglu. Vaše aromatizovano sirće je spremno za upotrebu.

Da li ćete isprobati?