Roditeljstvo

"Ne možeš da piješ u kafani dok ti se žena porađa": Nina Seničar udarila na muškarce VIDEO

Trudna Nina Seničar osvrnula se na "običaj" koji je zastupljen u našoj zemlji i otvoreno iznela svoj stav.

23.05.2024.

10:31

Izvor: superžena

22
"Ne možeš da piješ u kafani dok ti se žena porađa": Nina Seničar udarila na muškarce VIDEO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Glumica, manekenka i voditeljka Nina Seničar uskoro će roditi drugo dete, a već godinama je u srećnoj vezi i od 2022. u braku sa američkim glumcem Džejem Elisom. Par ima ćerkicu Noru Grejs, a pol drugog deteta nisu otkrili. 

Prilikom nedavnog gostovanja u podkastu "Jednostavno roditelj", lepa glumica pričala je otvoreno o porodičnim odnosima, roditeljstvu i vaspitanju, a posebno se osvrnula na muškarce i "običaj" koji se vezuje za rođenje deteta, odnosno sam porođaj.

"Znam da me sada neće voleti muškarci u Srbiji, ali meni je nezamislivo da se žena porađa, a da si ti u kafani i da piješ s društvom, i da si posle mrtav pijan ako se njoj.... Meni je to strašno. On treba da bude tu. On treba da vidi kroz šta ti prođeš. To ne može da se opiše rečima", izjavila je Nina osvrćući se na ovaj običaj zastupljen u Srbiji i u regionu.

Profimedia

"Ne krivim muškarce. To se jednostavno tako desilo zato što kod nas muškarci dugo nisu mogli da budu na porođaju. Šta će čovek da radi ako porođaj traje, lupam, dvadeset sati? Verovatno se to nekako spontano desilo, kao, hajde da budem s društvom", smatra ona i dodaje da oba roditelja treba da učestvuju u podizanju dece.

"Nisu u životu promenili pelenu detetu. Kao 'znaš, ja sam muškarac'. Mislim, ja bih te ljude.... Ne znam šta bih im uradila, stvarno... To su neke stvari u kojima ti kao osoba ne učestvuješ u njima, a koje su apsolutno bitne i za dete i za tebe, i za vas kao par", poručila je glumica koja uspeva da bude posvećena i karijeri i porodici, pa se osvrnula i na svoje roditelje.

"Ali ima fenomenalnih očeva, zaista, ne bih da generalizujem. Moj tada nikada, ne znam koliko godina, nije propustio da dođe kući da me okupa. On bi našao zamenu na dežurstvu za tih dvadeset minuta. Srećom, Novi Sad je mali. Doleteo, okupao me, stavio me da spavam i vratio se... Niko njega nije naterao na to. On je to zaista želeo", objasnila je Nina Seničar.