Roditeljstvo

Roditelji u Srbiji poludeli zbog svetskog trenda; "Ima se para za bacanje" VIDEO

Trend "otkrivanje pola bebe" koji se masovno praktikuje u inostranim zemljama stigao je i u Srbiju. A šta, zapravo, predstavlja ovaj trend?

19.06.2024.

12:32

Izvor: superžena

23
Roditelji u Srbiji poludeli zbog svetskog trenda; "Ima se para za bacanje" VIDEO
Vitaliy Finkovyak/Shutterstock

Podeli:

Roditelji širom sveta organizuju pompezne zabave u čast otkrivanja pola njihovog budućeg deteta. Događaj okuplja veliki broj zvanica - od rodbine, prijatelja, kumova, pa do poslovnih saradnika, a sve sa jednim ciljem - da se otkrije pol bebe.

Od ovakvih zabava se očekuje i "uslugu na visokom nivou", a ona podrazumeva skup ketering, kao i piće, a tu je i torta koja svojom veličinom reprezentuje finansijsko stanje budućih roditelja.

I tu nije kraj...

Neki roditelji su otišli korak dalje, pa tako angažuju organizore događaja, kako bi sve proteklo u najboljem redu. Priznaćete, ovaj trend je rezervisan za ljude sa "dubokim džepom", a oni koji ne mogu da priušte ovakvu vrstu zabave, pa, oni su "osuđeni" da je organizuju u krugu porodice.

I kad smo mislili da će ovaj trend ostati izvan granica naše zemlje - prevarili smo se. Stigao je i kod nas, a jedna korisnica Eksa (bivšeg Tvitera) pokazala je kako Srbi praktikuju ovaj trend.

Ona je objavila video u kojem budući roditelji otkrivaju pol bebe pored bazena, a sudeći prema dekoracijama, zabavu su "papreno" platili.

Kao što to obično biva na mreži Eks, malo je trebalo da se pokrene društveno značajna diskusija. Većina komentatora nije saglasna sa idejom praktikovanja ovog trenda, a u nastavku vam prenosimo samo neka mišljenja:

"Je li samo meni preterano da se ovakvo ludilo od žurke pravi samo zbog toga da se sazna pol deteta"

"Ludilo... Sinoć sam baš gledala neki snimak, pomislim nije zabava samo zbog toga, kad ono jeste... Ja sam mislila da je svadba, pa kao još i to samo neka je zdravo..."

"To prave dokoni ljudi jer im je dosadno i ima se para za bacanje. Meni se lično ne dopada nova moda dokonih ljudi".

"Moj komšija kada mu je bila trudna snaja rekao je neću ništa da znam dok se ne rodi živo i zdravo. I po meni to je to. Dug je vremenski period od kad se sazna pol, dok dođe do rođenja,a i svašta može još usput biti. Zato, hvala, ali neka hvala, kad se rodi, tad je razlog za veselje".