Roditeljstvo

Učesnice OI imaju hotelske sobe za dojenje, džudistkinja oduševila sve žene FOTO

Na inicijativu Francuskinje Klaris Agbenjenju, mlade mame sportistkinje dobile su priliku da na Olimpijske igre u Parizu dovedu i svoju decu.

29.07.2024.

21:18

Izvor: superžena

0
Učesnice OI imaju hotelske sobe za dojenje, džudistkinja oduševila sve žene FOTO
PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock

Podeli:

Letnje Olimpijske igre u Parizu tek su počele, a već nam donose niz zanmljivosti; od sportistkinje koja je i pre početka OI proglašena najseksepilnijom učesnicom Olimpijskih igara, do vatrene plivačice koja je nakon poraza iznenada prekinula karijeru u 21. godini. Sada je i francuska olimpijka i prvakinja u džudu Klaris Agbenjenju oduševila sve žene, ali nečim sasvim drugačijim.

Zahvaljujući njenoj inicijativi tokom Olimpiskih igara 2024. sportistkinje koje doje imaju obezbeđene hotelske sobe na raspolaganju koje se nalaze u blizini Olimpijskog sela, a koje mogu deliti sa svojim bebama u bilo koje vreme.

Klaris svoju ćerkicu vodi svuda sa sobom, pa ju je povela i u Pariz, a dirljivom objavom na Instagramu oduševila je sve.

"Odlučila sam da dojim svoju ćerku dok ona ne kaže da je dosta. Još želi da je dojim, pa je pratim u tome. Pobrinula sam se za to da se fizički dobro osećam, jer naravno postoji element umora, ali sam kao majka koja uvek treba da bude tu za svoju ćerku, tražila priliku da bude uz mene na Olimpijskim igrama", navela je ova mlada majka i uspešna džudistkinja uz fotografiju sa ćerkicom.

I zaista je razgalila mnoga srca slikom na kojoj doji ćerkicu u sportskoj sali u Parizu, a naročito oduševila sve mlade mame i žene, koje je u potpunosti razumeju i podržavaju.

Francuski olimpijski odbor najavio je još u februaru da će mladim mamama tokom Olimpijade obezbediti htelske sobe za dojenje, jer je deci zabranjen ulazak u olimpijska sela. Ovo je bio odgovor na molbe novopečenih majki, učesnica OI, koje ne mogu bez svojih beba, a ni one bez njih.