Aktuelno

Godišnji horoskop za 2024. godinu: Device očekuju iskušenja, Ovnove usponi i padovi – a ostale?

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za 2024. godinu. Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com.

Četvrtak, 22.12.2022.

13:48

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ako bismo 2023. nazvali godinom magle i razgradnje, godinom otežanih finansijskih okolnosti I velikih problema u ovom sektoru, pada standarda, godinom kada smo se u mentalnom smislu vrlo često osećali "na ivici" – bilo da taj "prelazak preko ivice" označava skretanje u bes ili skretanje u depresiju – onda bismo nastupajuću 2024-u godinu mogli nazvati – godinom raspleta.

Da li to znači da će u ovoj novoj sve doći na svoje mesto i posložiti se? Naravno da ne – sa Saturnom i Neptunom u znaku Riba još mi moramo da kopamo po mulju, da tajne i laži izlaze na površinu, ali još uvek moramo da radimo i na sebi – na svojoj mentalnoj ali i duhovnoj stabilnosti i rastu.

Osa čvorova će tokom 2024. prolaziti – severni mesečev čvor kroz znak Ovna, južni mesečev čvor kroz znak Vage, a u ova dva znaka ćemo imati i pomračenja – 25. marta pomračenje Meseca u znaku Vage, 8. aprila totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, 2. oktobra pomračenje Sunca u znaku Vage i 17. oktobra pomračenje Meseca u znaku Ovna. Imaćemo takođe delimično pomračenje Meseca 18. septembra u znaku Riba (kao najavu preseljenja ose čvorova u 2025. godini u znak Device i znak Riba). Pošto je južni čvor mesto gde stagniramo, ali gde imamo poznato tlo, neki vid "ušuškanosti" i poznate okolnosti a severni mesečev čvor "izlet u nepoznato", nov put, nov pravac u životu – a znak Vage (JMČ) predstavlja zajedništvo, balans, udruživanje, diplomatiju, kompromis), dok znak Ovna (SMČ) predstavlja individualnost, odlučnost, aktivnost, nezavisnost) – na ispitu će tokom ove godine biti emotivne i poslovne konekcije, a generalno ćemo biti skloni impulsivnim potezima – bilo na ličnom, bilo na globalnom planu. Težićemo da se oslobodimo svega onoga što doživljavamo kao ograničenje, sputavanje, kočenje.

Pluton će iz znaka Jarca preći u znak Vodolije 21. januara (na kratko će se vratiti u znak Jarca (od 02. septembra do 19. novembra) ukazujući na to da promene koje želimo (na koji god se životni sektor one odnosile, da li na lični ili na širi plan) definitivno dolaze, ali da će im trebati vremena da zažive. Iako ćemo te promene pokušavati da aktiviramo u početnim mesecima naredne godine – izvesno je da ćemo se suočiti sa velikim, možda i nepremostivim preprekama. Međutim, ulaskom Jupitera u znak Blizanaca 26. maja – energija će se promeniti i ono što želimo da izmenimo – krenuće neuporedivo bržim tempom.

Merkur će svoje faze retrogradnosti imati u vatrenim znacima – na proleće u Ovnu, na leto u Lavu i na jesen u znaku Strelca što dodatno ukazuje na vatrenost, impulsivnost i nagle preokrete koji će obeležiti 2024. godinu.

Razgradnja svih sistema u ovoj je godini u fazi kulminacije – očekuje nas bunt na globalnom nivou – Jer Pluton u Vodoliji koja predstavlja kolektivno, okupljanja i revoluciju – govori o suštinskoj promeni koja ne može proći bez kolektivnog udruživanja i ultimativne pobune.

Da, svet se menja – ne može se ta promena završiti u 2024. godini – na to ne računajte, ali će ona u narednoj godini biti nagla i uzburkana.

Pa, neka nam je sa srećom!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare