Praktični saveti

U lukovinu dodajte jedan tajni sastojak i imaćete najlepša jaja ovog Uskrsa

Jaja će imati čarobnu boju, a za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak.

30.04.2024.

13:51

Izvor: Najzena.alo.rs

11
U lukovinu dodajte jedan tajni sastojak i imaćete najlepša jaja ovog Uskrsa
Creative Family/Shutterstock

Podeli:

Bojenje jaja u lukovini je stari i provereni način za prirodno dobijanje prelepe nijanse, ali sada postoji novi trik koji će učiniti da boja bude čarobna. U lukovinu dodajte još samo jednu namirnicu – ako želite unikatnu nijansu, onda je ovaj trik baš za vas.

Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak – avokado.

Za bojenje jaja ovom tehnikom biće vam potrebna lukovina od 6 glavica crvenog luka i dva avokada. Lukovinu izdvojite i stavite u dva litra vode. Avokado očistite i koru iseckajte na sitno, pa koru pomešajte sa vodom i lukovinom. Avokado možeze iskoristiti za pripremu namaza, za tortu ili neko drugo omiljeno jelo s ovom namirnicom.

Dodajte u vodu dve kašike sirćeta i stavite je na vatru. Dok voda ne proključa, jaja možete ukrasiti travkama na tradicionalan način. Pokvasite jaje, na njega "prilepite" travku ili cvet, pa ubacite u čarapu ili gazu.

Kada voda proključa, sklonite sa vatre, pa pažljivo ubacite u nju jaja da se skuvaju. Nakon 20-ak minuta, sklonite sa vatre i ostavite da se voda s jajima ohladi. Nakon toga izvadite jaja pažljivo i uživajte u predivnim šarama.