Recepti

Savršen ručak za 60 minuta: Punjene paprike po receptu iz MasterChefa

Donosimo vam još sjajnih recepata iz najpopularnijeg kulinarsko-takmičarskog šou programa, MasterChef, koji možete pratiti četvrtkom i petkom na TV Prva.

09.03.2024.

10:27

Izvor: Prva.rs

0
Savršen ručak za 60 minuta: Punjene paprike po receptu iz MasterChefa
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Takmičarki su obezbedile prolazak u TOP 5 MasterChefa, pa za zašto i vi ne biste već ovog vikenda isprobali ovo ukusno jelo za čiju vam pripremu neće biti potrebno puno vremena.

Sastojci za dve paprike:

- 2 crvene šilja paprike
- 100g junećeg mlevenog mesa
- 50g pirinča
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50g svežeg sira

Paradajz pire:

- 1 svež paradajz
- slatka aveva paprika
- suđžuk paprika
- peršun
- mirođija
- cimet
- so
- biber
- ulje

Priprema:

Očistiti paprike, isprazniti ih od semenki. U jednu činiju umešati meso s pirinčem seckanim crnim i belim lukom (1 čen), peršunom i mirođijom, alevom i suđžuk paprikom i cimeton (jedna kašičica).

Dodati malo ulja, pa dobro umesiti.

Puniti paprike nadevom i staviti u plitku šerpu zajedno s paradajz pireom i seckanim crnim lukom. Dodati čen belog luka, seckani paradajz, peršun, mirođiju, alevu papriku i malo vode, so i biber. Poklopiti, staviti da se krčka 45 minuta i povremeno okretati paprike. Ako ima potrebe, dodati malo vode.

Nakon 45 minuta dinstanja, preko paprika narendati sveži sir, pa staviti paprike u rernu (uključiti samo gornji grejač) i peći još 15 minuta na 220°C ili dok ne dobiju tipičnu zapečenu koricu. Servirati.