Recepti

Ovakav tartar od gambora mogu samo takmičari "MasterChefa" da naprave

Ova neobična kombinacija će vas oduševiti!

10.03.2024.

13:08

Izvor: Prva TV

0
Ovakav tartar od gambora mogu samo takmičari "MasterChefa" da naprave
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Iseći blansirane gambore (bilo bi idealno sveže i žive) na kockice malo manje od 1cm. Iscediti dva limuna i meso gambora držati u tom soku.

Dodati so, maslinovo ulje, majčinu dušicu, origano, peršun, nanu, beli luk i ostaviti da stoji dok se ostale komponente ne završe.

U cediljku sa gazom sipati grčki jogurt i ostaviti da se cedi.

U blender sipati 100ml maslinovog ulja i ubaciti po dve grančice svežih začina (samo listiće sa grančica) majčinu dušicu, nanu, peršun, ruzmarin i žalfiju.

Staviti patlidzan isečen na pola da se peče u rerni, blansirati dva paradajza, oljuštiti ih i iseći na konkase bez semenki i sredine.

Ubaciti u oceđeni jogurt, pečeni plavi patlidzan, malo soli, limunov sok i zeleno ulje od svežih začina koje smo napravili. Prebaciti u blender i izblendati dok ne postane kremasto, zatim dodati kockice paradajza u masu.

Napraviti gel od pomorandže. U sok pomorandže dodati 3% agar-agar praha i zagrejati do ključanja. Skloniti sa vatre i kada se ohladi servirati na tanjir.

Izvaditi segmente pomorandže iz opne i poređati preko gela. Preko staviti izrendanu koru pomorandže. Iscediti gambore od viška limunovog soka i servirati na tanjir koristeći ring, kako bi dobili lep krug. Preliti aromatičnim uljem, dodati rendanu koru limuna i pomorandže i malo mikro bilja preko. Servirati osvežavajući dresing od jogurta pored.