Fitnes i dijeta

Ova jednostavna promena u ishrani je najefikasniji trik za mršavljenje VIDEO

Kada pokušavate da izgubite višak kilograma, čežnja za grickalicama često izgleda kao vaš najveći neprijatelj. Međutim, postoji jedan jednostavan način da to sprečite.

28.04.2024.

12:05

Izvor: superžena/klix.ba

0
Ova jednostavna promena u ishrani je najefikasniji trik za mršavljenje VIDEO
New Africa/Shutterstock

Podeli:

Iako možda mislite da je najbolji način za gubitak kilograma restriktivna, niskokalorična dijeta - prevarili ste se. Povećan unos proteina deluje efikasnije od bilo koje dijete.

Nutricionistkinja Lauren Hubert je na društvenoj mreži TikTok otkrila svoj omiljeni trik za mršavljenje: unos 30 grama proteina za doručak i ručak. Prema njenim rečima, proteini će vas zasititi, te će sprečiti konzumiranje nezdravih grickalica u toku dana.

"Želim da vam otkrijem svoj omiljeni trik za mršavljenje koji praktikujem svakog dana", izjavilaje, pa nastavila:

"Trik je sledeći: morate da pojedete 30 ili više grama proteina za doručak i ručak".

Čak i u 22. nedelji trudnoće, efikasnost ovog trika je, i te kako, zagarantovana: "Nisam gladna. Jedva jedem grickalice, a to dosta govori".

Zašto konzumiranje adekvatnih proteina za doručak i ručak pravi toliku razliku u suzbijanju gladi i ubrzanom gubitku kilograma? Odgovor leži u jedinstvenoj snazi ​​zasićenja ovog ključnog makronutrijenta.

Istraživanja su pokazala da su proteini makronutrijenti koji dovode do zdravog stanja zasićenja za razliku od ugljenih hidrata i nezdravih masti.