Lepota žene

Za one koji se "plaše" šišanja: Svi pričaju o ovoj frizuri, opet je popularna FOTO

U pitanju je takozvana letnja frizura i popularna je već nekoliko godina, a obog proleća je ponovo došla u prvi plan.

14.04.2024.

10:43

Izvor: Večernji.hr/Tina Hajduk

0
Za one koji se "plaše" šišanja: Svi pričaju o ovoj frizuri, opet je popularna FOTO
Olena Yakobchuk/Shutterstock

Podeli:

Ukoliko razmišljate o novoj frizuri, ali niste spremni na neki drastičan rez jer niste sigurni kako bi vam takva frizura stajala, ako ne želite da žrtvujete dužinu kose jer ste ipak toliko dugo čekali da naraste, možete isprobati "leptir frizur"u, način šišanja koji je hit već neko vreme i idealan je za one koji nisu spremni na šišanje i žele samo da eksperimentišu s kratkom kosom.

Osmislila ga je frizerka Sani Bruk, a frizura je posebna po tome što se oko lica i na gornjim slojevima kose nalaze kratki pramenovi i tako se stvara iluzija kraće kose.

"Frizura je vrlo slojevita i nosi se na način da se gornji deo kose može 'odvojiti' od donjeg, odnosno nositi na način da kosa izgleda kratko", rekla je frizerka za PopSugar. Ovakva frizura namenjena je osobama s dugom kosom, a predviđeno je da gornji, najkraći sloj kose bude ošišan približno 5 cm ispod brade. I Bruk je rekla da je frizura idealna za žene koje žele da se poigraju s kraćim dužinama, bez da se zapravo ošišaju.

Leptir šišanje najbolje funkcioniše kad je kosa dužine ispod ramena - rekli su stručnjaci za Refinery29 i dodali kako je ova frizura super izbor za osobe s kovrdžavom ili talasastom kosom, jer takva tekstura daje dinamiku izgledu. Ne bi je preporučili osobama s vrlo tankom kosom, jer bi kosa mogla delovati još tanje. Stvar je u "težini" kose koja se treba skinuti kako bi kosa izgledala mekše.

Frizeri smatraju da, što su slojevi kraći, to će frizura biti bolja, jer će i trajati duže, a super je vest što ovakva frizura ne zahteva česte posete frizerskom salonu. Ako se u kosi stvori više slojeva i kosa nije potpuno ravna, može proći između 10 i 12 nedelja pre nego što zatražite osveženje u salonu.