Lepota žene

Domaća maska koja uklanja perut

Napravite domaću masku za kosu i oslobodite se peruti na prirodan način...

20.06.2024.

15:50

Izvor: Ženski magazin

0
Domaća maska koja uklanja perut
Prostock-studio/Shutterstock

Podeli:

Svi znamo zdravstvene prednosti koje nam jaja mogu pružiti kada ih jedemo, ali da li ste znali kako nam upravo ova namirnica može pomoći u poboljšanju celokupnog izgleda, a naročito kose?

Žumanca se uglavnom ne koriste, jer se u belancima nalaze svi esencijalni vitamini, minerali i proteni koji su potrebni našoj kosi za bolji i brži rast, kao i jačinu. Na sve to, imaju neutralni miris za razliku od žumanaca.

Problem koji najviše muči ljude današnjice, pored opadanja kose, jeste perut. Ona se nekad teško može ukloniti, a uveliko kvari izgled kose i dosta je vidljiva. Zato smo odlučili da vam predložimo korišćenje ove domaće maske koja će vam i te kako pomoći, a sastoji se iz dva sastojka koja sigurno već imate u kuhinji.

Sastojci:

- 1 do 2 belanca, u zavisnosti od gustine kose

- pola kašičice sveže isceđenog limuna po belancetu

Priprema:

Pomešajte sastojke u jednoj providnoj činiji i dobro izmešajte mešavinu pomoću viljuške ili posebne mešalice, dok ne dobijete homogenu smesu.

Dobijenu masku nanesite na kosu, počevši od korena ka krajevima. Zatim podignite kosu u punđu i preko nje stavite kapu za tuširanje ili kesu i sačekajte oko 30 minuta, kako bi koren, ali i svaka dlaka dobro upili sastojke iz maske. Nakon toga isperite kosu mlakom il hladnom vodom.

Na kraju kosu operite šamponom koji već koristite. Perut će skroz biti uklonjena nakon dva meseca redovnog korišćenja maske.