Lepota žene

Trendi frizura koja će biti najpopularnija narednih meseci: Idealna ako puštate kosu

Ova raskošna frizura trenutno je jedna od najtraženijih na internetu i polako, ali sigurno će postati najpopularnija u mesecima pred nama.

22.07.2024.

9:18

Izvor: Diva.vecernji.hr/Tina Hajduk

0
Trendi frizura koja će biti najpopularnija narednih meseci: Idealna ako puštate kosu
Victoria Fox/Shutterstock

Podeli:

Barokni bob, nova frizura koja se uzdiže na vrh popularnosti, obećava da donese dozu glamura i sofisticiranosti u mesecima koji su pred nama. Prema trendovima pretraživanja na Guglu, interes za ovim elegantnim stilom povećao se za 1.000 odsto u poslednjih nekoliko meseci.

Šta je zapravo barokni bob?

Prema rečima frizerke Francesce Inverarity, ključno je sušenje fenom i završetak frizure. To je jednostavan, ali strukturisan kroj koji stvara voluminozne, oblikovane talase. Položaj je tik iznad ramena s dužim, labavijim slojevima, što omogućava veću fleksibilnost u oblikovanju. Inspirisan je bezvremenim holivudskim ikonama poput Marilin Monro i Rite Hejvort, odišući elegancijom i šarmom.

Barokni bob se savršeno uklapa u sveobuhvatan trend frizura za 2024, koji teži uglađenijoj, luksuznijoj kosi u poređenju s prošlogodišnjim opredeljenjem za neuređene i jednostavne frizure. Za razliku od prethodnih trendova, barokni bob nudi manje neurednu teksturu, puniji volumen te seksepilnu estetiku.

Ova frizura idealna je opcija za one koji puštaju kosu, kao srednja tačka za one kraćih bob frizura ili jednostavan način za one s dužom kosom da je skrate bez drastičnih promena. Dalje, barokni bob upotpunjuje različite oblike lica i teksture kose, ističući se kao pristupačan i stilski univerzalan trend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Kako postići ovaj stil?

Prvo, pojačajte volumen pomoću hidratantnog spreja za volumen ili spreja za zgušnjavanje kose. Zatim, sušite kosu dok ne postane 90 odsto suva i koristite fen za kosu i meku okruglu četku kako biste podigli kosu prema gore i stvorili maksimalan volumen. Završite s prebacivanjem kose naopako, nežnim četkanjem i primenom spreja za teksturu radi postizanja visokog sjaja, volumena i tela.

Za one s prirodno kovrdžavom ili talasastom kosom, preporuka je korišćenje hidratantne kreme za kovrdže kako bi se pojačali i definisali talasi. Nakon toga, nežno osušite kosu pomoću difuzera. Na kraju, možete eksperimentisati s razdeljkom, pri čemu je prebacivanje razdeljka na stranu jedan od najlakših načina za dodavanje volumena frizuri.