Lepota žene

Četiri brze letnje frizure: Izgledaju savršeno i jednostavne su FOTO

Letnje frizure često se karakterišu lakoćom i praktičnošću, idealne za toplije dane...

29.06.2024.

14:43

Izvor: Ženski magazin

0
Četiri brze letnje frizure: Izgledaju savršeno i jednostavne su FOTO
Zolotarevs/Shutterstock

Podeli:

Popularne opcije uključuju razigrane pletenice koje ne samo da izgledaju šarmantno, već su i funkcionalne za sve aktivnosti na otvorenom. Za one koji preferiraju jednostavnost, visoki rep ili opuštene talasaste frizure pružaju osećaj svežine i udobnosti tokom vrućih dana.

Dodatak u vidu cvetnih traka ili mornarskih dezena može dodatno pojačati letnji izgled, čineći frizuru još zabavnijom i stilizovanijom. Bez obzira na stil koji odaberete, letnje frizure su savršen način da se osećate udobno i elegantno tokom svih svojih planiranih avantura.

Bilo da vam je potrebna frizura za posao, druženje ili neku specijalnu priliku, ove frizure savršeno se uklapaju u sve!

Interesantan rep na stranu

Brz, jednostavan, interesantan, lagan i efikasan za šta god poželite. Potrebno vam je: pena za kosu ili već proizvod koji inače koristite, tanka gumica i češalj. Stavite samo malo pene ili nekog proizvoda koji volite u kosu, pa je podelite na dva dela sa jedne strane lica. Uvijte ih i zategnite kao kada biste vezivali pertlu, pa ponovite postupak tako da postignete željeni izgled. Za ojačanje dovoljna je i samo jedna tanka gumica, a nju lako možete i da prekrijete kosom. Za neuredniji izgled vašeg repa, češljem blago natapirajte kosu odmah ispod gumice.

Fenomenalna punđa

Osim što izgleda komplikovano i elegantno, nema ništa teško u njenom konstruisanju. Potreban vam je najpre sprej za lakše raščešljavanje kose, ukosnice i naravno - lak za kosu. Pažljivo nanesite sprej na kosu, pa je nežno povucite na jednu stranu, pa je uvijajte od kraja vlasi ka temenu, tako da ne propustite neki pramen. No, ako se to i desi, lako ćete kasnije popraviti. Dovoljno je samo da ga ubacite u vašu punđu. Kosu pričvrstite ukosnicama što bliže temenu i za duže trajanje nanesite onoliko laka koliko je potrebno u zavisnosti od težine, odosno gustine i dužine vaše kose. Ova frizura nekako je idealna za sve prilike, a i ostavlja dovoljno prostora za eventualne korekcije ili promene u zavisnosti od potreba. Savršeno izgleda kada se na kraju oko nje uvije marama koja ujedno obezbeđuje i veću sigurnost i trajnost frizure.

Hipi elegancija

Fantastična, neobična, interesantna, a tako jednostavna za pravljenje. Potrebna vam je pena za kosu, tanke gumice i nekoliko ukosnica. Ukoliko imate ravnu kosu, a želite blage talase uz ovu frizuru, sve što vam je potrebno jeste malo pene kako biste postigli željeni izgled. Postupak pravljenja je više nego jednostavan. Sve što treba da uradite jeste da upletete po jednu pletenicu sa obe strane glave. Nakon toga odredite na kojoj dužini hoćete da budu spojene, pa ih ukosnicama pričvrstite jednu uz drugu. Provucite maramu kroz pletenice ili ih jednostavno na kraju pričvrstite nekom lepom maramom. Ova frizura idealna je za letnje žurke, a pogotovo ako su organizovane blizu neke plaže!

Neobična punđa od pletenica

Podjednako elegantna i opuštena, ova frizura ne samo da garantuje osećaj svežine tokom letnjih dana, već izgleda i kao da je za njeno pravljenje bilo potrebno mnogo vremena. Potrebne su vam tanke gumice, ukosnice, ukrasna traka, šnala, gumica ili već bilo šta što poželite za ukrašavanje. Podelite kosu na tri jednaka dela na sredini temena, pa je gumicama zakačite tako da dobijete tr repa. Kada završite, od svakog upletite po pletenicu. Uzmite prvi, pa ga lagano uvrtite oko druga dva i pričvrstite ukosnicama. Postupak ponovite sa ostalima, a možete i dodatno da se poigrate nekim svojim konceptom jer je sve dozvoljeno! Obratite pažnju na krajeve kose i postarajte se da ih pričvrstite ispod vaših pletenica kako se ne bi videli i narušili izgled. No, ako ste se ipak odlučili za neku opušteniju varijantu, onda ne samo što možete da ih ostavite tako da budu vidni, nego možete i da dodatno izvučete po neki pramen. Ako poželite, ovu frizuru možete i dodatno ukrasiti bilo kojim dodatkom koji vam se dopada.