Zdrav duh

Muškarac ili medved? Pitanje usijalo mreže, žene radije biraju smrt VIDEO/ANKETA

Da ste same u šumi, da li biste radije da sretnete muškarca ili medveda?

26.05.2024.

10:28

Izvor: superžena

11
Muškarac ili medved? Pitanje usijalo mreže, žene radije biraju smrt VIDEO/ANKETA
Maridav7Shutterstock

Podeli:

Ljudi koji stoje iza profila na TikToku "Screenshot HQ" napravili su anketu sa jednim hipotetičkim pitanjem - Da ste same u šumi, da li biste radije da sretnete muškarca ili medveda? Odgovore su davali nasumični prolaznici, uglavnom žene, a rezultati ovog, da kažemo, istraživanja su pokrenuli debatu na gorenavedenoj mreži.

@screenshothq The question of being stuck in a forest with a man or a bear is circulating on TikTok right now and sparking some interesting conversation.... we know what our answer would be 🐻🌳 #manvsbear #tiktok #tiktoktrend #trending #challenge #streetinterview #voxpop ♬ Terror Music (Scary Song) - IMPERIUM RECORDS

Većina ispitanica je na pitane odgovorila sa "medved", što nas dovodi do zaključka da se žene ne osećaju više prijatno u muškom društvu.

Da malo produbimo kontekst situacije - žena u današnjem društvu se ne oseća sigurno u prisustvu muškarca, te ukoliko dođe do fizičkog napada medveda - dobiće adekvatnu pomoć i podršku zajednice.

Međutim, ukoliko dođe do fizičkog napada na ženu od strane muškarca, adekvatnu pomoć i podršku zajednice neće dobiti...

U nastavku pročitajte samo neka obrazloženja ispitanica na dati odgovor:

"Niko me neće pitati da li sam isprovocirala medveda ili mi dati pamflet o savetima za prevenciju napada medveda", "Kada umrem, ostavite moje telo u šumi. Vukovi će biti nežniji od muškaraca", "Znam koje su namere medveda, ali ne znam koje su namere muškarca - bez obzira koliko fino izgledaju"...

A onda je usledio odgovor koji nikog ne ostavlja ravnodušnim...

"Volela bih da sretnem medveda, jer ukoliko me napadne i ja preživim - svi će mi verovati i imaće saosećajnosti. Međutim, ukoliko me muškarac napadne i ja preživim, ceo život ću da provedem u dokazivanju ljudima da me je muškarac napao i niko neće imati saosećanja prema meni".

A šta biste vi radije izabrali?

loader