Zdrav duh

Tri saveta za "prolećno čišćenje" uma

Vreme je za prolećno čišćenje.

21.03.2024.

13:40

Izvor: Ženski magazin

0
Tri saveta za "prolećno čišćenje" uma
Alena Ozerova/Shutterstock

Podeli:

Još jedna godina, još jedno proleće i još jedna prilika da preuzmete kontrolu. Ako ne volite zimu, ili ako su vam prošli meseci bili naporni, onda je ovo savršeno vreme za punjenje baterija i za novi početak.

U nastavku pogledajte savete koji će vam pomoći da očistite um i osetite opuštenost pre toplih letnjih dana.

Otkrijte od čega se sastoje vaše negativne misli

Vaši strahovi, brige i negativne misli vrlo brzo rade u vašem umu. Primetite li privlačnog momka koji ide prema vama, odmah ćete se uplašiti. Iznenada dolaze na pamet sve neizvesnosti i loša iskustva sa suprotnim polom. Ne znate šta se dešava sa vama, ali ste sigurni da ste izgubili samopouzdanje. Jedini način da se rešite ove vrste sputavanja jeste da negativne misli stavite pod mikroskop. Naravno, to ne možete učiniti ako ih prethodno ne napišete. Na ovaj način možete polako da ih analizirate i bolje razumete. Mnoge studije su potvrdile da je vođenje dnevnika dobro za mentalno zdravlje. Studija je otkrila da su nedeljni dnevnici koji su trajali 20 minuta pomogli američkim veteranima da se suoče sa životom nakon rata. Još jedno istraživanje sa Univerziteta u Mičigenu otkrilo je da pisanje o osećanjima čini osobu manje zabrinutom i pomaže da se bolje izbori sa problemima. Sve ove studije ukazuju na to kkoa treba da počnete pisanje dnevnika. Osim toga, da li je nešto loše da se bolje upoznate?

Meditirajte kao da vam život zavisi od toga

Život je pun stresa i situacija koje su uzroci anksioznosti, a ako imate loš temperament, situacija je još teža. Loše ponašanje može izazvati mnogo problema na poslu, kao i sa porodicom i prijateljima. Dnevna meditacija će vas osloboditi stresa, povećati svesnost, poboljšati vašu pažnju, smanjiti simptome depresije, poboljšati san i raspoloženje. Zašto da ne pokušate? Bez obzira na to koliko ste zauzeti, odvojte 5 minuta za sebe, a osim toga, danas na Jutjubu ima bezbroj video-zapisa koji vam mogu pomoći, kao i aplikacija.

Trčite

Fizička aktivnost je uvek odlična ideja. Najmanje jednom nedeljno trčite ili posetite teretanu. Ne radite to samo da biste izgledali dobro. Postoje i druge aktivnosti koje će vam pomoći da izgubite težinu brže. Uradite to kako biste naučili kako da kontrolišete svoje misli i kako da održavate oštrinu svog uma.