Iz muškog ugla

U kojim godinama žena najviše želi seks?

Naučnici otkrivaju kada žena ima najveći seksualni apetit.

02.07.2024.

17:49

Izvor: Muški magazin

26
U kojim godinama žena najviše želi seks?
Majdanski/Shutterstock

Podeli:

Čini se da muškarci koji biraju mlađe saputnice greše. Naučnici tvrde: žena postaje maksimalno nezasita u krevetu sa otprilike 40 ± 5 godina.

Čekajući trudnoću

Starost žene do 35 godina smatra se periodom aktivne reprodukcije, odnosno trudnoća (ako nema zdravstvenih problema) nastupa prilično brzo. Ali što je žena starija, teže joj je da postane majka. Pokušavajući da to nadoknadi, telo povećava libido, tako da žena pokazuje više interesovanja za seks, aktivnije se bavi njime i eventualno ostaje trudna.

Rad hormona

Nakon 35. godine, kod žene se povećava nivo muškog hormona testosterona, koji je odgovoran za seksualnu želju. Kao rezultat, povećava se i seksualni apetit.

Samoprihvatanje

Psihološke blokade – stidljivost, strah – nestaju sa godinama, čim žena počne da razume i prihvata svoje želje i potrebe. Posle 35 godina više nema kompleksa, poznaje svoje telo, ima iskustva, razume šta joj pričinjava zadovoljstvo i ne stidi se da to kaže partneru. Ne stidi se da češće izražava želju. Postaje pokretač intimnosti, obnavlja uvod, vodi ceo proces. Strah od seksualnog eksperimentisanja se često smanjuje.

Shutterstock/NDAB Creativity

Misli o godinama

Psiholog je siguran: ova iskustva motivišu ženu da traži potvrdu svoje privlačnosti. Jedan od načina je da se više puta uveri da je ona poželjna za partnera. Ovo je karakteristično za bilo koje doba, ali posle 35. je posebno naglašeno. Održavanje zdrave seksualne aktivnosti pomaže vam da se osećate lepo, poželjno i seksi bez obzira na godine.

Želja da se muž zadrži od prevare

Svi znamo da seks ne može biti način kontrole partnera. Ali žene veruju da potpuna intimna veza smanjuje rizik da će muškarac otići da traži zadovoljstvo sa strane. Ipak, donekle su u pravu. Kako muškarci stare, seksualna aktivnost se smanjuje, a ako je žena u stanju da ga zadovolji kod kuće, onda se smanjuje želja za pronalaženjem druge partnerke.

Pomaganje telu

"Seks za zdravlje" je poseban punopravni razlog. Ovaj proces nije samo prijatan, već i koristan: povećava imunitet, poboljšava metaboličke procese, normalizuje hormonsku pozadinu i može se računati kao fizička aktivnost. Dakle, što je žena starija, seks je za nju korisniji.

Slobodno vreme

Nakon 35 godina, žena ima više vremena za sebe, za samoostvarenje i konačno za rešavanje ličnih problema, uključujući i poboljšanje odnosa sa partnerom. Postoji motivacija da svoj život učini seksualno aktivnijim.