Veze i odnosi

"Kako je krop-top od tri dolara doveo do raskida moje veze"

Plus-sajz manekenka i autorka Laura Vajz je za portal "Your Tango" iskreno pričala o svom ljubavnom brodolomu, ali i o važnoj lekciji koju je naučila iz odnosa sa svojim već sada bivšim partnerom.

06.04.2024.

9:31

Izvor: Your tango/superžena

4
"Kako je krop-top od tri dolara doveo do raskida moje veze"
Profimedia

Podeli:

Njenu iskrenu ispovest vam prenosimo u celosti:

"Nekako mi je bilo jasno da ćemo moj bivši dečko i ja na kraju raskinuti. Mislim da je moja jeftina majica od tri dolara samo ubrzala neizbežno", počela je ona, pa nastavila:

"Živeli smo zajedno više od godinu dana i bila sam na prelomnoj tački.

Takođe, ako mislite da će ovaj post biti o tome kako me je učinio nesigurnom u noći kada sam nosila majicu, pripremite se da budete razočarani. Kupila sam topić oko mesec dana pre nego što sam ga obukla. Mislila sam da je prodavac zaboravio da mi ga stavi u torbu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Wize- Author (@ohwizeone)

Oblačila sam se da izađem sa prijateljima sa velikom anksioznošću, osećajući se kao da nemam šta da obučem. Izbezumljeno bacajući odeću po našoj spavaćoj sobi, pronašla sam svoju majicu od tri dolara. Moj nivo uzbuđenja je skočio.

Moj dečko je bio bolestan i odlučio je da ostane kod kuće. On ima hroničnu bolest i bilo koje druge noći, ja bih ostala u kući sa njim. A sada sam već bila iscrpljena i umorna od naše veze i svega.

Poljubila sam svog bolesnog dečka za rastanak i našla se sa prijateljima. U provodu sam se konačno osetila seksi i slobodno.

Prvi put posle dugo vremena osećala sam se mladom i energičnom. Moji prijatelji i ja smo se dobro nasmejali mojoj odeći i plesala sam celu noć.

Vratila sam se kući pripita, pa nisam imala zadršku.

Pitao je: "Da li ste se dobro proveli?"

Odgovorila sam: "Da, sjajno sam se provela. Nisam brinula uopšte".

Poplava misli obuzela me je nakon što sam mu to rekla. Stvari za koje ne mislim ni da sam sebi dozvolila da razmišljam o njima. Toliko dugo sam pokušavala da budem dobra devojka, efikasan komunikator i potencijalni životni partner da sam ignorisala svoj unutrašnji glas razuma.

Neću ulaziti u svaki detalj zašto je raskinuo sa mnom. Iako je to rekao prvi, osećalo se neverovatno obostranim.

Ako se osećate kao da ne preduzimate sledeći korak da biste bili "dobra devojka", evo tri stvari koje treba razmotriti pre nego što obučete majicu i ostavite svog dečka bolesnog u krevetu:

1. Dok niste u braku, slobodni ste

Nakon što se moja najbolja drugarica udala, ovo je bio njen prosvetljujući savet. U to vreme je zvučalo tako grubo, ali sada deluje kao afirmacija. Istina je da sve dok niste u braku, svaka žrtva koju podnesete u vezi je ponuda dobre volje.

Budite spremni da živite sa svime što poklanjate tokom veze. Da li biste nekome pozajmili veliku sumu novca, znajući da postoji mogućnost da vam ne bude vraćeno? Tretirajte svoje vreme i energiju kao novac u vezi jer možda nećete vratiti taj deo sebe.

2. Prestanite da kružite pistom

U doba nezavisne žene, od vas se očekuje da imate sve zajedno, sve vreme. Gotovo da se plašite da tražite od svog partnera bilo šta jer bi trebalo da imate sve zajedno. Ne možete uvek imati sve zajedničko. Za one trenutke kada nemate, zar ne bi bilo lepo znati da imate gde da sletite?

Sigurno mesto u vidu vašeg partneru kome dolazite i kada su hitne situacije. Uključujemo se u partnerstva tamo gde ne možemo da sletimo jer naši partneri nemaju gde da sletimo. Nastavljamo da kružimo pistom pokušavajući da izgledamo kao da ne moramo da stajemo po gorivo. Na kraju ćete ostati bez goriva ili, još gore, srušiti se i izgoreti.

Riba i ptica mogu da se zaljube, ali gde će živeti?

3. Iyanla Vanzant je u pravu

Svako ko je gledao makar epizodu serije "Fix My Life" zna ovu izjavu: "Morate da tražite šta želite!" Ono što se kasnije nikada ne kaže je: "Mogu da odgovore sa 'ne'".

Nakon što sam obukla taj krop top, pitala sam se šta želim u svojoj vezi. Njegov raskid sa mnom je bio to jasno "ne".

Ali "ne" znači nastaviti sa svojim životom i dobiti ono što ste tražili. Jednostavno ga nećete dobiti iz izvora iz kojeg ste se nadali da će doći. Budite spremni da stanete pored onoga što želite, jer ako to ne učinite, to šalje poruku da to zapravo ne želite.

Ovaj post vam ne govori da nosite krop top. Ovaj post vam ne govori da raskinete sa svojim dečkom. Govori vam da budete ono što jeste i da dobijete ono što želite.

Želela sam izgovor da se obučem kao Gabi Fresh. Želela sam da se fokusiram na pisanje i da budem umetnik. Htela sam da raskinem sa nekim ko nije loša osoba, samo nije osoba za mene. Dobila sam šta sam htela", zaključila je.