Veze i odnosi

Pet užasnih saveta o muškarcima: Nikako ih ne slušajte

Keri Bredšo imala je niz ljubavnih saveta u seriji "Seks i grad", ali da li su primenljivi u stvarnom životu?

01.05.2024.

17:42

Izvor: Žena.hr

11
Pet užasnih saveta o muškarcima: Nikako ih ne slušajte
Profimedia

Podeli:

Sara Džesika Parker je u seriji "Seks i grad" iznela brojne teorije o muškarcima i sve se zapravo vrtelo oko njih. Iz sezone u sezonu smo obožavali da gledamo nju i njene prijateljice, te njihove mudrosti koje smo mogle primeniti na svoj život - tako se barem činilo.

Ipak, danas se zapitamo da li je to zaista tako - koliko je zapravo bio srećan život slavne junakinje, a znamo da nije bio dosadan?

Ovih pet ljubavnih saveta definitivno ne bi trebalo da sledimo.

Pravilo "volim te"

U epizodi u kojoj Keri Zverki prvi put kaže da ga voli, on joj ne uzvraća odmah istim rečima. Povređena i razočarana, Keri još iste večeri završi u krevetu s drugim muškarcem. Ipak, Zverka će joj priznati svoju ljubav već drugi dan, a Keri će jednostavno zaključiti da sve ono što se događalo između te izjave "ne važi". Keri ovde nastupa izuzetno nezrelo, a ujedno ovo neće biti prvi put da će nastojati da opravda svoje loše postupke i odluke smišljanjem nebuloznih pravila o vezama.

Ostati, jer je tako lakše

U prvoj sezoni Keri, uprkos svemu, ostaje sa Zverkom, jer joj je tako jednostavnije. Umesto da se sabere i vrati u potragu za ljubavlju ili neko vreme bude solo, ona bira liniju manjeg otpora, jer tako ostaje u svojoj zoni komfora. Ovo ne samo da je kukavički potez, nego i odnos definitivno osuđuje na propast.

Profimedia

Ne stati na kočnicu

U šestoj sezoni serije njen partner je Aleksandr Petrovski. Od početka njihove veze sve se razvija u petoj brzini, a Keri se oseća kao da proživljava bajku o kojoj je sanjala. Umesto da uspori, stane na loptu i razmisli o svojim postupcima, Keri donosi nepromišljenu odluku da se s novim partnerom preseli u Pariz. Istina je da je ponekad lepo prepustiti srcu vođstvo, ali u ljubavi bi naš cilj trebalo da bude pronalazak osobe s kojom ćemo moći da ostvarimo dugoročan odnos, a da bismo to mogli, pre velikih koraka treba prvo da se dobro međusobno istinski upoznamo. Keri je i opet delovala impulsivno, a rezultat je, očekivano, bio propast veze s Aleksandrom.

Muškarci su kao droga

U jednoj epizodi glavna protagonistkinja muškarce opisuje kao drogu – donose nam vrhunce i daju jako dobar osećaj, ali takođe su i uzrok tuge i očaja. Tačno je da svaka veza ima uspne i padove, to je nešto što se ne može izbeći. No ako se fokusiramo samo na taj turbulentni rolerkoster emocija i tražimo upravo to kako bismo osetile uzbuđenje, te stalne promene, pre ili kasnije, postaće nam previše za izdržati i koštaće nas našeg mira.

Ne treba mi pomoć

Junakinja serije "Seks i grad" ne veruje u psihoterapiju i, iako bi joj očito bila od velike koristi, ne traži stručnu pomoć. Delimično je to možda tako zato što se u vreme pisanja scenarija za prvih nekoliko sezona odlazak psihologu još smatrao za prilični tabu – danas su se stvari, srećom, po tom pitanju potpuno promenile. Zamislite Keri koja je svoje probleme odlučila da reši uz pomoć psihologa – istina, radnja bi u tom slučaju bila puno manje uzbudljiva, ali bi joj to svakako pomoglo da nauči šta želi i ostvari stabilne odnose s muškarcima.