Veze i odnosi

Koliko kalorija gubimo tokom orgazma?

Doživljavanje orgazma predstavlja moćno iskustvo za čitavo telo.

18.05.2024.

18:16

Izvor: Muški magazin

9
Koliko kalorija gubimo tokom orgazma?
Lucky Business/Shutterstock

Podeli:

Vaši mišići se grče, disanje se ubrzava i možda čak doživite obilno preznojavanje. Upravo zbog ovog fizičkog dela, veliki broj ljudi se pita, koliku količinu kalorija sagoreva orgazam. Kada srce lupa kao da ste trčali maraton i osećate spazam mišića kao da ste upravo izašli iz teretane, sigurno mora postojati nešto u tome.

Jedna studija urađena pre pet godina, o kojoj ste možda do sada negde nešto čuli, a vodio ju je svetski poznati doktor Osai, zasniva se na broju kalorija koje muškarci i žene gube tokom punog seksualnog odnosa.
Objavljeno u jednoj publikaciji, ovo istraživanje otkrilo je svetu da muškarci gube oko četiri kalorije tokom jednog minuta u proseku, dok žene ostaju bez tri kalorije, u trajanju orgazma. Praktični deo ovog istraživanja definitivno je bio više nego zabavan.

Nažalost, deluje kao da ova cifra ne predstavlja previše u tako kratkom roku, pa čak i ukoliko predstavljate čoveka koji je savladao tehnike višestrukih orgazama ili neke druge moderne metode doživljavanja vrhunca, odlaganja i ostalih stvari vezanih za isti. Dodatno, nameće se zaključak da seks ipak, ne može sagoreti lagan, a kamoli obilan obrok.

Međutim, ne očajavajte, iza svega se kriju dobre vesti. Iako orgazam ne sagoreva previše kalorija, on i dalje poseduje brojne zdravstvene prednosti, može odagnati bol, poboljšati san, sve kognitivne funkcije i popraviti raspoloženje.

Ovo možda jeste ili niste znali, ali naučnici su zaključili da ejakulacija iako ne predstavlja orgazam svaki put, regularni orgazmi i ejakulacije predstavljaju zaštitne faktore u borbi protiv raka prostate, kao što su studije sa početka milenijuma i dokazale.

Zaključak se svodi na to da su orgazmi veoma dobra stvar, ali jednostavno, nisu prva kada je reč o sagorevanju kalorija, zbog toga što seks nikako nije vežba, za to služi tretman u teretani odmah nakon njega.