Veze i odnosi

Koji je najbolji, a koji najgori način za upoznavanje partnera?

Na kom mestu imate više šanse za upoznavanje onog "pravog", a na kom je veza osuđena na propast i pre nego što ste je započeli?

01.06.2024.

9:02

Izvor: Ženski magazin

2
Koji je najbolji, a koji najgori način za upoznavanje partnera?
El Nariz/Shutterstock

Podeli:

Nikada ne možemo biti sigurni koliko ćemo s nekim biti u vezi, da li je on pravi ili samo jedan od onih "u prolazu", pogotovo ne prema mestu i načinu na kojem smo tog nekog i upoznali. Ali, stručnjaci su rekli da postoji neka povezanost između načina i mesta na kojem se desio "sudbinski" susret.

S pravom možemo reći da je najbolji način na koji nekog možemo da upoznamo preko zajedničkih prijatelja. Zato što nam oni mogu reći realnu sliku o osobi sa kojom žele da nas upoznaju i obrnuto. Takođe, naši prijatelji znaju šta volimo, kakve otprilike partnere biramo i koji su nam ciljevi u životu, pa uz pomoć takvih informacija mogu da nas povežu s osobom koja je slična nama. Suvišno je spominjati da prijatelji uvek za nas biraju najbolje.

Međutim, u doba tehnologije i prekomerne upotrebe interneta, upoznavanje s potencijalnim partnerima se najviše svelo na društvene mreže, ali i aplikacije i sajtove za upoznavanje ljudi. To ne bi bilo toliko loše, da osobe koje sede iza kompjutera ili laptopa iskreno opisuju sebe, bez preuveličavanja i da ne biraju samo slike na kojima izgledaju najlepše. Jeste da se tu dele razne informacije, poput interesovanja, omiljene muzike i filmova, ali to nije dovoljno da dve osobe znaju da su jedna za drugu. Zato se i većina ličnih upoznavanja završi na samo jednom izlasku, dok s  druge strane i ako započnete vezu, one uglavnom ne traju toliko dugo.

Još jedan način upoznavanja partnera jeste na poslu. Na poslu, pogotovo ako radite u firmi sa dosta ljudi, sasvim je normalno da se razvije poneki flert ili neki malo viši stepen druženja. Ovo se naročito dešava kada s jednom osobom provodite veći deo dana, svih pet dana u nedelji. Ali, stručnjaci su protiv ovakvog načina upoznavanja i zbižavanja, jer onda nastaju konflikti koji mešaju privatni i poslovni život. Posebno treba razmišljati o osećanjima koje ćete imati nakon raskida, a moraćete da gledate tu osobu svaki dan, što dovodi do neprijatnosti. Zato izbegavajte da vam neki kolega s posla postane partner, jer ćete imati problema s  odnosima na poslu.

U anketi nam kažite gde ste upoznali svoju srodnu dušu.

loader